Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.V. ]

14. 06. 2024. 18:44 >> 18:44
3

MILAN KNEŽEVIĆ

Vlasnici "Vijesti" pokušavaju da izmjenom zakona preuzmu RTCG

Zakon o javnom servisu je želja vlasnika "Vijesti" da preuzmu Televiziju Crne Gore. "Vijesti" žele da Marijanu Kadić Bojanić postave na mjesto generalnog direktora RTCG umjesto Borisa Raonića i tu je čitava ova buka i halabuka", izjavio je Milan Knežević, lider Demokratske narodne partije (DNP) i jedan od čelnika koalicije "Za budućnost Crne Gore".

Knežević je to rekao u emisiji "Načisto" na TV "Vijesti" sinoć, nakon što je autor emisije Petar Komnenić pitao o odluci predsjednika države Jakova Milatovića da vrati parlamentu dio IBAR zakona, između ostalih, i zakon o nacionalnom javnom emiteru RTCG. 

Knežević je rekao da je jasno da vlasnici "Vijesti" žele da preuzmu TVCG. 

"Nemam sa Raonićem nikakav kontakt i nikakvu komunikaciju, nijesmo se čuli. Često bojkotujem TVCG, kao i "Vijesti", večeras sam došao samo zbog vas i relacija sa vama. Inače, zbog neprofesionalnog odnosa vaših kolega i sa televizije i portala "Vijesti" ja često bojkotujem koncern "VIjesti", rekao je Knežević u emisiji.  

Na pitanje šta bi radili svih ovih godina da nije bilo TV "Vijesti", Knežević je rekao "preživjeli bi". 

"Želim da znaju građani Crne Gore, vlasnici "Vijesti" žele da preuzmu TVCG, da imaju budžet od 20 miliona, da kroz izmjene zakona o javnom servisu i povećanje ove granice dovedu Marijanu Kadić", rekao je Knežević. 

Kako je rekao, ako ostane shodno ovome što se pominje, Marijana Kadić bi bila idealna zamjena Borisu Raoniću. 

"I to je sad čitava filozofija da se "Vijesti" prebace na budžet. To je to", rekao je lider DNP-a. 

On je naglasio da ne podržava bilo šta, već samo želi da kaže šta su skriveni motivi i šta "Vijesti" rade. 

"Napravite pres kliping, i vidite šta su "Vijesti" posljednih dvije tri nedjelje radile vezano za TVCG i kritičke tekstove", predočio je Knežević. 

Podsjetimo, crnogorski predsjednik Jakov Milatović vratio je Skupštini na ponovno odlučivanje zakone o nacionalnom javnom emiteru – Javnom medijskom servisu Crne Gore i o izmjenama i dopunama Zakona o Sudskom savjetu i sudijama.

Poslanici crnogorske Skupštine usvojili su u prošle sedmice 12 zakona potrebnih za dobijanje Izvještaja o procjeni ispunjenosti privremenih mjerila za poglavlja 23 i 24 (IBAR).

Milatović je kazao da je vratio na ponovno odlučivanje Skupštini Zakon o nacionalnom javnom emiteru – Javnom medijskom servisu Crne Gore, kojim se smanjuje kriterijum za izbor direktora RTCG sa važećih deset na pet godina radnog iskustva. 

Poslanici će o ovom zakonu opet glasati 19. juna. Povodom odluke Milatovića da vrati Skupštini Crne Gore na ponovno odlučivanje dva zakona bivša poslanica Snežana Jonica pojasnila je da u slučaju kada predsjednik vrati zakon na ponovno odlučivanje o njemu se glasa bez rasprave.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније