Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.L.B.

09. 06. 2024. 15:33 >> 15:33
Čitaj mi:

KULE NA PJENI OD MORA

Prvo zabrana pa saglasnost na idejno rješenje

Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine , odnosno glavni državni arhitekta, donio novo rješenje kojim se daje saglasnost na idejno rješenje za hotel "Riviera Montenegro Hotel & Residences", u Budvi. Kažu i da je gradilište kompanije MIA Investment doo bilo zatvoreno upravo zbog nedostatka saglasnosti na idejno rješenje".

Riječ je dvije kule od po 15 i 16 spratova na parceli ispred hala Jadranskog sajma u Budvi.

"Iako je u odvojenom postupku izdata saglasnost na idejno rješenje, želimo napomenuti da je gradilište investitora u prethodnom periodu bilo zatvoreno zbog neispunjavanja svih potrebnih uslova u vezi sa idejnim rješenjem. Naime, imajući u vidu da je Ministarstvo poništilo prethodnu saglasnost na idejno rješenje, urbanističko-građevinski inspektor je zabranio dalju gradnju objekta, jer nijesu ispunjeni svi uslovi prema Zakonu o planiranju prostora i izgradnji objekata", poručuju iz Ministarstva.

U odnosu na utvrđeno činjenično stanje s obzirom da je došlo do poništenja saglasnosti na idejno rješenje objekta, u skladu sa Zakonom o planiranju prostora i izgradnji objekata, urbanističko – građevinski inspektor je zabranio dalju gradnju objekta.

"Dakle, u prilog činjenici da se ovo Ministarstvo i Vlada Crne Gore eksplicitno vode slovom zakona, obavještavamo javnost da je gradilište kompanije MIA Investment doo bilo zatvoreno upravo zbog nedostatka saglasnosti na idejno rešenje", navode u Ministarstu.

Kažu i da poštujući pravila postupka, te u krajnjem ne želeći da daju prostor za dnevno politička potkusurivanja, informaciju o zatvaranju gradilišta, ali i izdatoj novoj saglasnosti na idejno rješenje nisu kažu, medijski promovisali, iako su ova akta javno dostupna na sajtu Ministarstva.

"Postavlja se pitanje zašto je samo vijest o izdatoj saglasnosti na idejno rješenje zavrijedila pažnju medijskih poslenika. Ministarstvo će nastaviti da postupa u skladu sa zakonom i novonastalim okolnostima kako bi se osigurala zakonita i transparentna realizacija ovog projekta, te će javnost biti pravovremeno obavještena o svim bitnim aspektima razvoja projekta, imajući u vidu interesovanje dijela javnosti za isti", zaključuje se u saopštenju Ministarstva prostornog planiranja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније