Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.B. [ Portal RTCG ]

03. 06. 2024. 18:35 >> 18:39
Čitaj mi:

NVO "PRIJATELJI ŽIVOTINJA"

Traže pritvor za osumnjičenog za mučenje psa

Nevladina Organizavcija „Prijatelji životinja Podgorica“ oglasila se nakon informacije da je osumnjičenem koji je vukao psa zakačenog za automobil određeno zadržavanja od 72 sata, uz apel da ODT Podgorica A.N. odredi pritvor.

"Naša organizacija zahtijeva od Osnovnog državnog tužilaštva da protiv ovog lica podigne optužnicu, te da se istome odredi pritvor, do izricanja presude, zbog mogućnosti uticaja na svjedoke i ponavljanja istog krivičnog djela. Takođe, s obzirom da je riječ o krivičnom djelu, za koje je predviđena zatvorska kazna, zahtijevamo da ona bude najstroža, kako bi se na taj način uticalio i na druge potencijalne izvršioce istih i sličnih krivičnih djela", piše u saopštenju ove NVO. 

Podsjetili su da je u prethodnom periodu u Crnoj Gori bio veliki broj sličnih krivičnih djela i tvrde da su počinioci uvijek prolazili nekažnjeno ili sa najblažim kaznama.

"Tužilaštvo nije reagovalo na adekvatan način, što je za posledicu imalo podstrek za druge izvršioce, da će proći nekažnjeno, a kao krajnji rezultat nemara institucija imali smo zaista veliki broj slučajeva ubijanja, mučenja i trovanja životinja", zaključeno je u saopštenju. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније