Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

TVCG

30. 05. 2024. 19:57 >> 19:57
Čitaj mi:

RTCG

Nastavak dobrih trendova, Javnom servisu se najviše vjeruje

Javni servis nastavio je s dobrim trendovima. To pokazuju i podaci o gledanosti televizija tokom izbornog dana i noći u Budvi. Prema podacima Crnogorskog telekoma i Ipsosa, RTCG je bio najgledaniji medij s ukupnim šerom od 15,1 odsto.

Na taj način nastavljen je trend gledanosti svih programskih segmenata u posljednje gotovo tri godine.

Da podsjetimo da je gledanost Prvog programa od septembra 2021. do marta ove godine veća 17,5 odsto, Drugog za čak 100 odsto. Dnevnik u istom periodu bilježi rast gledanosti od 21, a Jutarnji od 20 odsto.

Paralelno s Televizijom, Portal je samo za posljednjih godinu dana povećao broj posjeta za 113 odsto.

Osim gledanosti, raste i povjerenje u Javni servis. Zanimljiv podatak je da je povjerenje u Televiziju Crne Gore, ako uporedimo dva istraživanja - jedno iz 2022. i drugo od 15. maja ove godine, koja je objavio Digitalni-forenzički centar, veće za 108 odsto.

Posljednje istraživanje Digitalnog-forenzičkog centra pokazalo je da se i portalu RTCG najviše vjeruje. Podaci pokazuju povjerenje od 55,4 odsto građana.

I istraživanje za potrebe Međunarodnog republikanskog instituta koje se odnosilo na povjerenje u medije kada je riječ o političkim informacijama, potvrdilo je da je Javni servis na prvom mjestu i da mu vjeruje 30 odsto građana.

Ovakve rezultate RTCG je postigao zahvaljući politički uravnoteženim sadržajima što je akcentovano posljednjih godina u izvještajima Evropske komisije o napretku naše zemlje, a još jednom potvrdio juče i visoki predstavnik za vanjske poslove Žozep Borelj u izvještaju Evropske unije o stanju ljudskih prava i demokratije u svijetu za 2023.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније