Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.V.

28. 05. 2024. 22:38 >> 22:43

KABINET PREMIJERA

Rudović saopštio notorne neistine, amandmani dostavljeni prije dva mjeseca

Kabinet predsjednika Vlade saopštio je da je direktor Direktorata za medije u Ministarstvu kulture i medija Neđeljko Rudović saopštio notornu neistinu - amandmani u vidu komentara na zakone dostavljeni Ministarstvu kulture i medija prije dva mjeseca, a postoje i dokazi.

Kako se navodi, imajući u vidu da su večeras, tokom televizijskog gostovanja, iznijete neistine od strane jednog javnog funkcinera, Kabinet predsjednika Vlade ima potrebu da reaguje u cilju istinitog informisanja.

"Naime direktor Direktorata za medije u Ministarstvu kulture i medija Neđeljko Rudović u jednoj televizijskog emisiji ustvrdio je da “Ministarstvo kulture i medija nikada nije vidjelo amandmane na medijske zakone koje je Evropskoj komisiji (EK) uputio Kabinet premijera” - što predstavlja notornu neistinu. Kako za navedeno postoje i dokazi u vidu zvanične korepsondencije elektronskom poštom povodom komentara i sugestija Kabineta za zakone, ostaje nejasan razlog ovakvog istupa trenutnog direktora Direktorata. A čak i to, pored sastanaka kojima su prisustvovali i predsjednik Vlade i ministarka kulture i medija", kazali su iz kabineta. 

Istini za volju, kako su naveli, nepostupanje Ministarstva ovim povodom, iz ma kog razloga, to zasigurno ne može biti.

"Svakako, Kabinet predsjednika Vlade još jednom apeluje na odgovornost u javnim nastupima, a shodno prioritetima o konkretnom više nakon sjednice posvećene IBAR-u", navedeno je u reagovanju.

Podsjetimo, Rudović je rekao večeras da Ministarstvo kulture i medija nikada nije vidjelo amandmane na medijske zakone koje je Evropskoj komisiji (EK) uputio Kabinet premijera Milojka Spajića. To je naveo večeras u emisiji "Reflektor" na Televiziji Vijesti.

"Ministarstvo kulture i medija nije zvanično dobilo mišljenje EK o amandmanima na medijske zakone, zato što nije ni tražilo mišljenje na te dodatne izmjene koje su zahtijevane, od pretpostavljam Kabineta premijera ili nekog drugog člana Vlade, ali mi za to ne znamo, kao ministarstvo koje je ovlašćeni predlagač medijskih zakona", tvrdi Rudović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније