Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.Lj.

27. 05. 2024. 18:37 >> 18:37
Čitaj mi:

ŠĆEKIĆ

Rasvjetljavanje ubistva Jovanovića jedini put do pravne države

Rasvjetljavanje ubistva Duška Jovanovića trebalo bi da bude početak vraćanja Crne Gore u pravne okvire i poruka da svakom građaninu mora biti garantovana sloboda govora, kazao je potpredsjednik Vlade za demografiju i mlade i ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić.

On je sa saradnicima, položio vijenac povodom godišnjice ubistva Duška Jovanovića.

"Ovo je danas prilika, kao što sam već napisao u posveti, da borci ne smiju biti zaboravljeni, borci za pravdu. Ako želimo da budemo ozbiljna i odgovorna država, a Crna Gora mora biti pravna i odgovorna država, onda se mora riješiti ubistvo Duška Jovanovića", kazao je Šćekić.

Kako je kazao, moraju se pronaći i otkriti nalogodavci i izvršioci tog djela. To, prema njegovim riječima, treba da bude poruka za sva buduća vremena, da svako ko govori slobodno u interesu građana Crne Gore mora biti zaštićen i kao svaki drugi građanin.

"Ja ovom prilikom šaljem poruku svim nadležnim institucijama, organima u državi da konačno se pozabave konkretno s ovim pitanjem, jer znamo da ima onih koji znaju kako se sve ovo odvilo i ne možemo reći da nije neko pratio sve vrijeme njegovog rada iz službi Duška Jovanović, a i da nije mogao ispratiti cijelu ovu situaciju", poručio je Šćekić.

Zaključio je da rasvjetljavanje ovog ubistva treba da bude početak vraćanja Crne Gore u pravne okvire.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније