Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.J.

27. 05. 2024. 16:48 >> 16:50

popović

"Crna Gora može biti slobodna, jedino ako su novinari slobodni"

Potpredsjednica Skupštine Crne Gore Zdenka Popović danas je položila vijenac na mjesto gdje je ubijen Duško Jovanović, saopšteno je iz Skupštine. Popović je kazala da je Jovanović hrabri novinar koji je izgubio život prije dvadeset godina, a čija je posvećenost istini i pravdi ostavila neizbrisiv trag u novinarstvu.

"Polaganjem vijenca želim da pošaljem jasnu poruku da nećemo zaboraviti Duška Jovanovića, a da će počinioci i naručioci ovog zločina biti privedeni pravdi. Njegova hrabrost i odlučnost da iznosi istinu, čak i po cijenu života, su vrijednosti koje moramo čuvati i njegovati. Sjećanje na Duška Jovanovića nas obavezuje da nastavimo borbu za slobodno i nezavisno novinarstvo, jer je to temelj svakog demokratskog društva", istakla je Popović. 

Ona je navela da nas svaka godišnjica njegove smrti podsjeća na cijenu koju novinari mogu platiti za slobodu govora i istinu.

Zato je, ističu, ključno da osiguramo sigurnost i podršku novinarima koji se svakodnevno suočavaju sa izazovima i prijetnjama.

"Moramo biti odlučni u zaštiti njihovih prava i stvaranju okruženja u kojem mogu raditi slobodno i bez straha. Duško Jovanović je dao svoj život za istinu i naša je dužnost da se borimo za vrijednosti koje je on zastupao. Crna Gora uistinu može biti slobodna, jedino ako su novinari slobodni", zaključila je Popović. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније