Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.L.B.

24. 05. 2024. 17:53 >> 17:53
Čitaj mi:

BRODSKA LINIJA

Od Budve do Dubrovnika za dva sata i 55 eura

Brodska linija Budva – Dubrovnik trebalo bi da bude aktivna od 29. juna do 1. oktobra ove godine. Cijena karte u jednom smjeru biće 55 eura, a povratna 69 eura. Plovidba će trajati dva sata, a na brodu će biti mjesta za 250 putnika, saopšteno je iz Javnog preduzeća Morska dobro.

Kako bi što prije zaživjela linija Budva - Dubrovnik, Javno preduzeće je iniciralo sastanak sa predstavnicima budućeg operatera kompanije “Kompas” i obišli prostor gdje će se pomenuta linija odvijati i na kojem će se vršiti ukrcaj i iskrcaj putnika.

“Zajednički smo utvrdili varijante organizacije samog prostora: pristajanja, vezivanja, pasoške kontrole, čekaonice, pa ćemo u narednom periodu preduzeti sve aktivnosti kako bi se ovaj prostor prilagodio i priveo namjeni, a sve bilo spremno do 29.06.2024. godine, kada je planirana prva plovidba na ovoj liniji”, saopšteno je iz JPMD.

Kažu da je javnosti više nego jasno koje benefite ova linija donosi Budvi i Crnoj Gori, kako u smislu dovođenja velikog broja visokoplatežnih gostiju - turista, smanjenja gužvi u drumskom saobraćaju i generalno promociji i povećanju atraktivnosti turističke destinacije, a čije plodove će, kako kažu, sigurno uživati svi građani Crne Gore.

“Linija bi bila aktivna u periodu ljetnje turističke sezone, zaključno sa 01.10. Planirano plovilo je kapaciteta do 250 putnika. U ovom trenutku možemo informisati građane vezano za najčešeće pitanje koje se postavlja, a to je cijena karte - da je za očekivati da ona u jednom smjeru bude oko 55 eura a povratna oko 69 eura, a vrijeme trajanja plovidbe između dvije luke će iznositi oko dva sata”, saopšteno je iz Morskog dobra.

Kako navode, Morsko dobro će samo od ove brodske linije prihodovati više sredstava nego što je bivši zakupac plaćao za čitavu Luku Budva.

“S obzirom da Javno preduzeće nije profitabilna firma, to će sva sredstva koja se prihoduju reinvestirati u Luku Budva, kako u proširenje kapaciteta, tako i u povećanje kvaliteta infrastrukture i usluga. Kako smo zaokružili uspješnu priču sa trajektnom linijom Kamenari-Lepetane, to smo sigurni da ćemo i ovaj projekat realizovati na zadovoljstvo svih građana, u zadatim rokovima”, poručuju iz Morskog dobra.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније