Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Emina Hodžić Knežević, A.B. [ Mreža, TVCG ]

25. 04. 2024. 07:38 >> 07:38
Čitaj mi:

TRŽIŠTE

Kilogram uvozne lubenice tri eura, domaći proizvođači u minusu

Kilogram uvoznih lubenica u marketima u Crnoj Gori košta tri eura, pa se domaći proizvođači suočavaju sa velikim izazovima koje postavlja tržište.

Građanima koje je ekipa "Mreže" anketirala na ulicama Podgorice ogorčeni su zbog poskupljenja i poručuju da je cijena uvozne lubenice po kilogramu od tri eura apsurdna. 

"To je zaista katastrofa. Kako? Kolika je uvozna cijena tih lubenica? Ne mogu to da razumijem. Razumijem da su cijene veće za predsezonsko i sezonsko voće i povrće iz plastenika, ali ovo je pretjerano. Zašto se ne baziramo na domaću proizvodnju?", upitao je jedan građanin. 

"Godinama se priča da zbog uvoza plaćamo velike cijene. To nije pravedno. To treba da se reguliše", kazao je jedan od anketiranih Podgoričana. 

Marketi i prodavnice koje prodaju lubenice po uvoznoj cijeni, ekipa "Mreže" je pitala odakle ih nabavljaju, ali ostali su bez odgovora. Takođe su postavili pitanje da li cijena lubenica može biti jeftinija i pristupačnija. 

Poljoprivredniku iz Tuzi Valentinu Junčaju uvoz je ozbiljno poremetio proizvodnju i prodaju domaćih proizvoda. 

"Sa juga Turske je ta plastenička lubenica. Ona nema ukus kao naše domaće. A ni tamo nije sigurno jeftina, jer su to prve lubenice", pojasnio je Junčaj. 

Junčaj kaže da se divljanje cijena i poskupljenja ne mogu zaustaviti. 

"Moramo čuvati naše. Sve pare nam odoše napolje", poručio je Valentin. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније