Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.J.

22. 04. 2024. 15:15 >> 15:15

za 2023. godinu

Savjet usvojio Izvještaj o finansijskom poslovanju AEM-a

Savjet Agencije za elektronske medije (SAEM) na današnjoj sjednici, jednoglasno je usvojio Izvještaj o finansijskom poslovanju i Izvještaj o radu Agencije za elektronske medije (AEM) za 2023. godinu. Kako su kazali, SAEM je ocijenio da se u 2023. godini Agencija odgovorno držala plana rada, kao i da se planirani budžet Agencije trošio odgovorno čime je nastavljen pozitivan trend uspješne realizacije nadležnosti i ovlašćenja.

Takođe, u saopštenju se navodi da su se članovi SAEM-a su upoznali sa pozitivnim Izvještajem nezavisnog revizora o izvršenoj reviziji finansijskih iskaza AEM za 2023. godinu, čime je potvrđena njihova tačnost.

Većinom glasova je, navode, usvojen i Predlog pravilnika o izmjenama i dopunama pravilnika o programskim standardima u elektronskim medijima. Pravilnikom o programskim standardima u elektronskim medijima se posebno regulišu prava i obaveze u vezi sa kategorizacijom, označavanjem i raspoređivanjem sadržaja koji spadaju u pseudorijaliti i rijaliti programe.

Predviđeno je, ističu, da se Pravilnikom promijeni definicija pseudorijaliti programskih sadržaja i vrši izmjena navedenih pravila. Odlukom Savjeta, javna rasprava o ovom predlogu pravilnika će trajati 30 dana, u okviru koje zainteresovana javnost može dostaviti predloge, sugestije i komentare.

"Na sjednici Savjeta je jednoglasno usvojen Predlog Pravilnika o uslovima i načinu realizacije obaveza objavljivanja impresuma i podataka o vlasništvu osnivača elektronskih medija. Osnovni cilj Pravilnika je obezbjeđivanje dosljedne primjene Zakona o medijima i Zakona o elektronskim medijima, kako bi se omogućio vidljiv, lako prepoznatljiv i uvijek dostupan impresum elektronskih medija kao i jednostavan, neposredan i stalan pristup informacijama o osnivačima elektronskih medija radi unapređenja javne dostupnosti podataka o medijskom vlasništvu i zaštiti medijskog pluralizma. Kao i u prethodno navedenom slučaju, odlukom Savjeta predviđena je javna rasprava koja će trajati 30 dana, u okviru koje zainteresovana javnost može dostaviti predloge, sugestije i komentare", kazali su iz Agencije za elektronske medije. 

Svi dokumenti će biti objavljeni na veb-sajtu www.aemcg.org.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније