Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.B. [ Portal RTCG ]

22. 04. 2024. 11:01 >> 12:16
Čitaj mi:

REAGOVANJE

Ministarstvo neće pokretati postupke utvrđivanja odgovornosti zbog štrajka prosvjetara

Štrajk prosvjetnih radnika nije bio vođen istinskom borbom za bolji položaj svakog zaposlenog u prosvjeti, nego isključivo ličnim i političkim interesima predsjednika Sindikata, smatraju u Ministarstvu prosvjete.

Iz ovog resora tvrde da je štrajk bio pokušaj blokade obrazovnog sistema.

"Odluka Osnovnog suda u Podgorici da je nedavni štrajk u prosvjeti bio nezakonit, sasvim je očekivana", naveli su u saopštenju. 

Poručili su da Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija neće sprovoditi nikakve mjere i pokretati postupke utvrđivanja odgovornosti prosvjetnih radnika zbog učešća u, kako su kazali, nezakonitom štrajku.

"Do sada uvijek radili i uvijek ćemo raditi u korist, a ne na štetu bilo kog nastavnika. Naš najvažniji cilj je unapređenje kvaliteta obrazovnog procesa na svim nivoima, kao i kontinuirani rad na unapređenju položaja prosvjetnih radnika", dodali su u saopštenju. 

Nadalje su istakli da će ostati posvećeni permanentnom unapređenju obrazovno-vaspitnog sistema i statusa svih učesnika u  procesu obrazovanja, na jasnim i na zakonu utemeljenim osnovama

"Bićemo siguran i pouzdan partner u svakom zdravom dijalogu, uz težnju da iz svega proisteknu najbolja rješenja ne samo za našu djecu, već  i za sve  one koji, kroz profesionalni angažman grade temelje zdravog društva", zaključeno je u saopštenju. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније