Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

K. J. [ A. D. J. ]

20. 04. 2024. 10:06 >> 10:07
Čitaj mi:

konferencija u budvi

Milatović: Profesionalizacija bezbjednosnih službi je ključ stabilnosti zemlje

NATO jasno prepoznaje strateški značaj Crne Gore i jačanje stabilnosti, a naš zadatak je da budemo istrajni u procesu profesionalizacije naših bezbjednosnih službi jer je taj sekor prvi u lancu apsolutne primjene najboljih međunarodnih standarda, poručuje predsjednik naše države Jakov Milatović otvarajući prvu međunarodnu konferenciju crnogorskih menadžera bezbjednosti koja se održava u Budvi.

Kako je kazao, posebno je važno da pošalje puku da je Crna Gora međunarodno prepoznata turistička destinacija koja mora biti i bezbijedna za one koji tu žive i za posjetioce.

"Danas je važno da državni imperativ mora biti stvaranje bezbjednog ambijenta koji je preduslov za ubrzani razvoj. Moramo da zaštititmo i virtuelni prostor ali smo svjedočili napadima na naše institucije. I pored napretka ovo pitanje zahtijeva dodatne hitne intervencije, jer je zaštita online prostora važna za korporativnu bezbjednost", ukazao je Milatović.

Zato efikasna korporativna bezbjednost osigurava stabilno poslovanje i na taj način unapređuje privrednu aktivnost. Naveo je da oni koji su prijetnja po bezbjednost moraju biti odmah adekvatno procesuirani.

"Nakon ove konferencije očekujem konkretne korake i preporuke, a moja vrata su uvijek otvorena da razgovaramo o ovim pitanjima", naveo je Milatović.

Ministar odbrane Dragan Krapović kazao je da je Crna Gora prepoznata kao demokratska zemlja od obnavljanja svoje nezavisnosti te da je trasirala svoj put ka članstvu u Sjeveroatlanskoj alijasni.

"I to sve u mjesecu i godini kada se obilježava 65 godina od osnovanja Sjeveroatlanske alijanse Crna Gora sa ponosom kaže da je sedam godina kredibilna i pouzdan partner saveza i ima za cilj očuvanje mira i stabilnosti prije svega. Naša zemlja sa svojim saveznicma je spremna da se suočava sa svim prijetnjama jačajući nacionalne kapacitete kako bismo doprinijeli sveukupnoj bezbjednosti", uvjerava Krapović.

Samo kroz zajednički rad i saradnju, kako navodi, možemo da izgradimo stabilnije društvo za buduće generacije.

 

 

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније