Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

11. 04. 2024. 20:31 >> 20:31
Čitaj mi:

Bunt scena

"Predstavu ćemo izvesti nakon smjene Jelića"

Predstava “IzloŽene” u Nikšiću biće izvedena nakon smjene Janka Jelića sa pozicije umjetničkog direktora Nikšićkog pozorišta, poručili su iz Nezavisne teatarske scene Bunt.

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević kazao je da će ta lokalna samouprava omogućiti igranje predstave "IzloŽene" u Nikšićkom pozorištu i biti pokrovitelj tog događaja.

Jelić je prethodno odbio predlog Bunt scene za izvođenje predstave „IzloŽene“ u kojoj se rasvjetljava tema rodne ravnopravnosti i nasilja nad ženama, uz obrazloženje da mu je tema o ženskoj obespravljenosti "izlizana" i da misli da "žene diskriminišu".

Iz Bunt scene su u odgovoru Kovačeviću na Fejbuku /Facebook/ kazali da se ne radi o pukom izvođenju predstave “IzloŽene”, već o omalovažavanju žena, žrtava nasilja, silovanja, femicidu, selektivnim abortusima.

Oni su naveli da je u predstavi riječ o problemima sa kojima se žene i danas suočavaju, a koji su Jeliću dosadni.

“Zato sa velikim zadovoljstvom igraćemo “IzloŽene” u Nikšiću, ali nakon smjene Jelića sa pozicije umjetničkog direktora Nikšićkog pozorišta”, poručili su iz Bunt scene.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније