Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina [ R.B. ]

05. 04. 2024. 17:11 >> 17:11
1

INSTITUT ZA JAVNO ZDRAVLJE

Obuhvat imunizacije MMR-om moguće pratiti onlajn

Obuhvat vakcinacije protiv morbila, zauški i rubele (MMR), u uzrasnim kohortama, počev od osoba rođenih 2000. godine, od danas je moguće pratiti na internet strani Instituta za javno zdravlje (IJZ) putem interaktivnog dashboard-a, saopšteno je iz te zdravstvene ustanove.

Kako se navodi, dvojezični interaktivni dashboard (na crnogorskom i engleskom jeziku) kreirao je tim IJZ, sa ciljem da se omogući jednostavan i sveobuhvatan uvid u podatke o vakcinaciji stanovništva u Crnoj Gori, protiv određenih bolesti.

Iz IJZ su rekli da na taj način žele da promovišu transparentnost pristupu podataka koji se rutinski prikupljaju.

“Ali i da utičemo na podizanje svijesti o značaju vakcinacije kao jedne od najefektivnijih preventivnih mjera protiv vakcino-preventabilnih bolesti”, dodali su iz Instituta.

Oni su podsjetili na ovogodišnji moto Međunarodnog dana zdravlja – Moje zdravlje, moje parvo.

Iz IJZ su ukazali na poseban značaj organizovane vakcinacije, ističući da je pitanje sopstvenog zdravlja, ali i zdravlja zajednice, ne samo individualno pravo, već i pitanje odgovornosti ka sebi i drugima.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније