Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

K. J.

05. 04. 2024. 09:43 >> 09:57
3
Čitaj mi:

Budžetska inspekcija

Jelena Perović opet dijelila varijabile sebi i bliskim saradnicima

Budžetska inspekcija Ministarstva finansija ponovo je upozorila direktoricu Agencije za sprečavanje korupcije Jelenu Perović jer je potpisala sebi i u martu varijabile i naknade za prekovremeni rad. Naređeno joj je da “nepravilnosti otkloni” i informiše ih o tome početkom sedmice.

Budžetska inspekcija kontrolisala je Agenciju za sprečavanje korupcije, i opet pronašla iste nepravilnosti na koje su ranije ukazali.

U zapisniku je jasno konstatovano je da je Perović nastavila da ponavlja nepravilnost, te da nije postupila po ranije datom ukazivanju.

Zbog toga u roku od tri dana mora da otkloni utvrđene nepravilnosti i o tome pisanim putem obavijesti inspekciju.

Perović je odluke o varijabilama i prekovremenom radu u martu donijela za sebe i za određene zaposlene, dok se u zapisniku inspektorki konstatuje da ona nema ovlašćenje da to radi, u smislu člana 31, stav 6 Zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru.

U zapisniku koji potpisuju inspektorke Jelena Perućica i Gordana Janjić piše da se Perović nije "uzdržala od preduzimanja radnji koje su u postupku inspekcijskog nadzora utvrđene kao nepravilnosti na način što donijela Rješenje o varijabilnom dijelu zarade za mart 2024. godine i Rješenje za rad duži od punog radnog vremena (prekovremeni rad)".

Sindikalna organizacija ASK reagovala je u nekoliko navrata i obraćala se inspekciji da provjeri poslovaje Perović jer, kako su tada navodili, ona sebi mjesečno dodjeljuje varijabilni dio zarade. U toku više mjeseci tokom prošle godine, donosila je odluke o prekovremenom radu za sebe pomoćnike, bez evidencija prisutnosti na poslu.

U ranije objavljenom nalazu Budžetska inspekcija upozorila je na to da je Perović pisala sebi prekovremeni rad i varijabile, za šta je primila gotovo 13.500 eura što je suprotno Zakonu o zaradama zaposlenih u javnom sektoru.

 

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније