Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

03. 04. 2024. 07:13 >> 07:14
Čitaj mi:

Riješen problem

Nakon skoro dvije godine automobilima se opet može do Grnčara

Stanovnicima sela Grčar Desni i zaseoka Laze Ivanovića poslije skoro dvije godine popravljen je put, tako da ponovo mogu automobilima stići do svojih kuća, udaljenih od centra Gusinja svega 2,5 kilometara.

Ovaj put je oštećen još u poplavama krajem 2022. i početkom prošle godine, i od tada njihovi apel da se put popravi nisu imali rezultata, što je, kako se moglo čuti, bilo uzrokovano nesporazumima sa izvođačima radova.

Bivša predsjednica ove sjeverne opštine Anela Čekić obećala je da će put biti saniran, a zatim su političke turbulencije i njena smjena ponovo odložili rješavanje ovog životnog problema za desetak domaćinstava.

Mještanin Golub Ivanović sada kaže za Portal RTCG da je nova opštinska vlast konačno sanirala put i dovela ga u stanje da se terenskim vozilom može proći vrlo lagano, a uz malo pažljiviju vožnju i običnim malim automobilom.

"Ja bih zbog toga želio da se zahvalim predsjedniku opštine Sanelu Baliću koji je našao sredstva da ova sela, ili bolje reći prigradska naselja, ponovo poveže sa gradskim jezgrom. Nismo mi u to sumnjali, ali nekako se bilo oteglo previše, tako da nam je dvije godine propala ljetina, jer nismo mogli izaći čak ni pješice do svojih sela", kaže Ivanović.

On podsjeća da iz centra varoši asfalt dolazi na sto metara do prvog mostića koji je bio porušen, a da su u produžetku još dva takva mostića. Na video snimku se vidi u kakvom stanju je bio ovaj put prije popravke.

"Ranije su bile obezbijeđene cijevi i izabran izvođač, a onda su nastupili neki problemi. No, to je sada završena priča i najvažnije je da je put ponovo u stanju da se može proći autom", priča Ivanović.

U selima Grnčar Desni i zaseoku Laze Ivanovića, kako naglašava, živi složno i dobro komšijski mješovito stanovništvo.

"Tamo su domaćinstva Damjanovića, Sujkovića, Mrkulića, Keljenovića, Tmušića, tri domaćinstva Hota i četiri Ivanovića. Svi smo mi poreski obveznici Opštine Gusinje i države Crne Gore", kaže Ivanović.

Velike poplave koje su u tri talasa prošle 2022, i početkom 2023. godine pogodile sjever države, pričinile su veliku štetu u skoro opštinama u ovom regionu, ali su u Gusinju bile više izražene.

Tada je iz Opštine Gusinje za Portal RTCG rečeno da čine sve što je u njihovoj moći da probiju put do više sela koja su bila odsječena, i apelovali su na državne organe da ovoj siromašnoj opštini priteknu u pomoć. Tada je dosta i učinjeno, ali je problem puta do desne obale Grnčara i Laza Ivanovića ostao sve do skoro neriješen.

U selu ima i starih ljudi. Oni do Doma zdravlja nisu mogli poći, niti su kola hitne pomoći za slučaj potrebe mogla do njih stići.

"Čekali jesmo, ali eto, nekako se to privelo kraju. Mi ovdje živimo složno i nismo željeli da podižemo nepotrebno tenzije, važniji su nam bili dobri komšijski odnosi i od puta. Bili smo strpljivi. Evo, sada možemo reći da je problem riješen i želimo da se zahvalimo svima koji su uložili napor da se ovo za nas životno pitanje riješi", kazao je Ivanović.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније