Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.B. [ Portal RTCG ]

27. 03. 2024. 09:25 >> 09:47
2
Čitaj mi:

MINISTAR POSJETIO PRODAVCE

Joković na pijacama: Cijene zakupa tezgi moraju biti niže

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimir Joković posjetio je Stočnu pijacu, Veliku pijacu i Tržni centar Gintaš, a razgovarao je sa prodavcima voća i povrća, kao i sa prodavcima stoke.

Kako je saopšteno iz Vlade, prodavci su Jokoviću iznijeli svoje stavove u vezi sa plasmanom proizvoda i sa uslovima u kojima obavljaju trgovinu.

Zakupci tezgi istakli su da je glavni problem cijena zakupa.

Prodavci navode da visina zakupa prisiljava prodavce da podižu cijene svojih proizvoda kako bi ostvarili profit, što dalje rezultira manjom potražnjom za poljoprivrednim proizvodima.

Stav Ministarstva je da taj iznos može biti značajno niži i da kao takav snažno utiče na konačnu cijenu poljoprivrednih proizvoda kao i na broj domaćih proizvođača koji plasiraju svoje proizvode na pijacama.

"U tom pravcu ćemo u narednom periodu prema nadležnim institucijama izaći za nizom predloga u cilju rješavanja izazova sa kojima se suočavaju naši poljoprivredni proizvođači", poručeno je iz Jokovićevog resora. 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније