Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.Č.J. [ Mina ]

26. 03. 2024. 18:09 >> 18:09
Čitaj mi:

organizator AIRE centar

U četvrtak konferencija o oduzimanju imovine stečene kriminalnom djelatnošću

Konferencija o oduzimanju imovinske koristi stečene kriminalnom djelatnošću, na kojoj će učestvovati predstavnici pravosudnih i državnih institucija, međunarodnih organizacija, ambasada i civilnog društva iz Crne Gore i regiona, biće održana u četvrtak u Podgorici.

Konferenciju "Oduzimanje imovinske koristi stečene kriminalnom djelatnošću – primjena nacionalnih i međunarodnih standarda i sudske prakse", organizuje AIRE centar, uz podršku britanske Vlade.

Iz AIRE centra su kazali da će na konferenciji biti razgovarano o ključnim izazovima i prilikama za unapređenje pravosudne prakse kada je riječ o oduzimanju imovinske koristi stečene kriminalnom djelatnošću, što je ujedno i ključni alat u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Oni su najavili da će u okviru konferencije biti predstavljen priručnik za "Oduzimanje imovinske koristi pribavljene korupcijom i teškim i organizovanim kriminalom: Pregled međunarodnih i evropskih standarda, smjernica i relevantne prakse Evropskog suda za ljudska prava".

“Priručnik sadrži sveobuhvatnu analizu međunarodnih standarda i sudske prakse o oduzimanju imovinske koristi koja treba da pomogne pravnim stručnjacima da se izbore sa izazovima vezanim za djelotvorno trajno oduzimanje imovinske koristi stečene krivičnim djelom”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da ta publikacija sadrži ključne uvide i smjernice zasnovane na međunarodnim standardima i pravnim presedanima.

Kako je najavljeno, konferenciju će otvoriti vrhovni državni tužilac Milorad Marković, direktorica Programa za Zapadni Balkan AIRE centra Biljana Brejtvejt i britanska ambasadorka u Crnoj Gori Don Meken.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније