Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

K. J.

21. 03. 2024. 14:14 >> 14:15
Čitaj mi:

Nišić na sastanku sa predstavnicima IOM

Godišnje će odobriti 30.000 dozvola za privremeni boravak

Ministarstvo rada i socijalnog staranja je pripremilo Prijedlog za utvrđivanje godišnje kvote dozvola za privremeni boravak i rad stranaca za 2024. godinu, kojim je predloženo utvrđivanje godišnje kvote od 30.000 dozvola, navela je ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić.

Kako je rekla, najviše dozvola opredijeljeno je za građevinarstvo, usluge smještaja i ishrane i ostale uslužne djelatnosti.

Ona je ovo saopštila tokom sastanka sa predstavnicama Međunarodne organizacije za migracije (IOM) u Crnoj Gori.

Sastanak, kako piše u saopštenju tog resora, predstavlja značajan korak ka unaprjeđenju politike radnih migracija i regulisanja dozvola za boravak i rad stranaca u Crnoj Gori.

"Naglašena je važnost saradnje između državnih institucija i međunarodnih organizacija u cilju obezbjeđivanja adekvatne zaštite prava migranata i stvaranja uslova za njihovu integraciju u društvo. Ministarka je istakla posvećenost u obezbjeđivanju pravne sigurnosti i zaštite prava stranih radnika, kao i promovisanju regularnih migracionih tokova", pše u saopštenju.

U tom kontekstu, razmatrani su konkretni koraci za unaprjeđenje administrativnih procedura i efikasnije izdavanje dozvola za boravak i rad stranaca, uz istovremeno očuvanje nacionalnih interesa i potreba tržišta rada.

Međunarodna organizacija za migracije izrazila je spremnost da pruži podršku Crnoj Gori u implementaciji preporuka i aktivnosti koje proizilaze iz sastanka, kao i dalje jačanje saradnje u oblasti migracija i integracije.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније