Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

09. 03. 2024. 07:24 >> 20:30
Čitaj mi:

KIC I GRADSKO POZORIŠTE

Dvije institucije u istom prostoru i sa jednim računarom

Do karata za predstave Gradskog pozorišta nije lako doći, jer je kvalitetnih programa puno, a interesovanje veliko, ali problem pravi i to što dvije institucije, Pozorište i KIC "Budo Tomović", rade u istom prostoru, a za rezervacije ulaznica samo na jednom računaru.

Situacija da dvije institucije kulture rade u istom prostoru, te da Gradsko pozorište decenijama čeka na svoju zgradu, najbolje ilustruje odnos države prema kulturi.

Da se za rezervacije karata mora okrenuti nekoliko puta ponuđeni broj telefona i ponekada čekati i do 20 minuta na vezi da vam se operaterka javi, a onda i da izvisite za ulaznicu, se dešava, sudeći prema iskustvu koje je prenijela čitateljka Portala RTCG.

U ovim institucijama ističu da funkcionisanje u svekupnom smislu dvije ustanove pod jednim krovom je komplikovano i zahtjevno, pa samim tim i rad biletarnice, ali da se trude da izađu u susret svim zainteresovanima.

Direktor Gradskog pozorišta Stevan Koprivica naglašava da što se tiče službe i načina prodaje, činjenica je da KIC i Gradsko pozorište koriste isti računar i da je služba zajednička.

"Biletarke KIC-a i Pozorišta prodaju karte zajednički, objedinjena je naplata i da li bi još jedan računar pospješio način prodaje, u tehnološkom smislu da, ali u suštinskom smislu ne. To je buking jedne te iste sale i mjesta su fiksirana, tako da ne bi dobili suštinski ništa osim što bi dva operatera radila na istom poslu. Mjesta se odrađuju po hronologiji po onom kad je ko kupio kartu. Znači, čeka se onoliko koliko je potrebno da se napravi transmisija između kompjutera i štampača", objasnio je Koprivica.

Gradsko pozorište je ranije, ističe, imalo i onlajn rezervaciju ulaznica i trenutno su u pregovorima da se taj servis pokrene, što bi umnogome olakšalo proces i rezervacije i kupovine karata za programe.

"U pregovorima smo sa Centrom za informacioni sistem, koji je ranije postavljao naše mreže, da se taj servis ponovo pokrene. Eto u jednom momentu, ne iz naših, nego iz nekih spornih okolonosti taj dio usluge je prekinut, i posljednjih desetak ili 15 dana, mi smo u intenzivnim pregovorima sa njima da se ta instalacija obnovi i počne da radi", naglasio je Koprivica.

U KIC "Budo Tomović" ističu da je funkcionisanje dvije ustanove u istom prostoru složen posao, ali da su do sada uspijevali da se uz koordinisan rad zaposlenih u obje ustanove, pa i u poslu prodaje i rezervacije ulaznica, posao obavlja bez većih komplikacija.

"Za kompjuterom je samo jedna osoba koja radi u tom trenutku za obje ustanove, a uz asistenciju koleginice koja daje informacije tj. javlja se na telefon. Čekanja nijesu duga, a napominjemo i da to zavisi od broja programa koji se dešavaju u datoj sedmici ili mjesecu, a kojih zna da bude puno. U okviru obje ustanove rade tri lica na poslovima rezervacije – prodaje karata. Veći broj rezervacija vrši se za programe Gradskog pozorišta, jer su svi njihovi program prodajnog karaktera", objašnjavaju u KIC-u.

Ističu da trenutno sem fiksnog broja postoji i mobilni broj telefona na koji upravo zbog povećanog obima posla, pozivaju zainteresovani za programe Gradskog pozorišta. Fizički, sem dvije osobe nije moguće ni smjestiti veći broj operatera na ovim poslovima. A nerijetko se putem njihovih društvenih mreža ljudima koji se javljaju, daju informacije o prodaji, cijenama i načinu rezervacije.

Navode da očekuju da Gradsko pozorište uskoro dobije svoju zgradu i fizički se izmjesti, što će umnogome olakšati i ubrzati rad obje institucije.

"Dvije ustanove funkcionišu u vrlo izazovnim uslovima uz konstatno prilagođavanje termina rada i izvođenja programa. Organizovati rad na taj način je vrlo teško, tako da se trudimo da makar KIC-ovoj publici olakšamo organizujući programe najvećim dijelom besplatnog karaktera. Poslovi su vrlo isprepletani, ali kolege iz obje ustanove koje su angažovane na svim tim zadacima, ulažu napore kako bi se sve dnevne aktivnosti, od kojih je i rad na biletarnici, realizovale bez poteškoća", pojašnjavaju u KIC-u.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније