Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

23. 02. 2024. 10:36 >> 10:36
Čitaj mi:

NA CETINJU

Sjutra velika protestna šetnja za Ukrajinu

Velika protestna šetnja podrške Ukrajini biće održana sjutra u 12 sati na Cetinju, a povodom dvije godine od početka sveobuhvatne ruske agresije.

Kako ističu organizatori, velika protestna šetnja održaće se na Cetinju, gradu koji je od početka ruske agresije, kroz jedinstvenu podršku u Evropi i svijetu, u vidu svakodnevnih protestnih šetnji tokom prvih sto dana rata, a zatim i svakog 24. u mjesecu dizao glas protiv ruske zločinačke politike i pružao beskompromisnu podršku Ukrajini i herojskom ukrajinskom narodu.

"Putin je sveobuhvatnom agresijom 24. februara 2022. godine svijetu otkrio pravo zločinačko lice kremaljske politike kada je svima postalo jasno da Vladimir Vladimirovič i njegova kamarila predstavljaju opasnost po mir ne samo u regionu istočne Evrope, nego i u cijelom svijetu. Međutim, neustrašiva borba ukrajinskoga naroda takođe je pokazala svijetu da su tirani i njihove namjere nemoćne pri istinskom otporu i da se mogu pobijediti samo odlučnim suprostavljanjem, a ne popuštanjem i povlačenjem pred njihovim zlim namjerama. Zato Ukrajina i ukrajinski narod već dvije godine svojom herojskom borbom izazivaju divljenje u svijetu i pokazuju na koji bi se način svi narodi željni slobode, mira i prosperiteta trebali boriti za svoje društvo. Ukrajina zaslužuje ogromno poštovanje i zato vas pozivamo da nam se pridružite na Dvorskom trgu na Cetinju da još jednom protestnom šetnjom pružimo podršku herojskom ukrajinskom narodu u njihovoj brobi za slobodu i pravdu", navodi se u saopštenju građana Cetinja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније