Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.B. [ Portal RTCG ]

21. 02. 2024. 15:13 >> 15:16
Čitaj mi:

NIŠIĆ SA ASOCIJACIJOM NARDOS

Pronaći rješenja za bolji položaj djece sa smetnjama u razvoju

Ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić sastala se sa predstavnicama Nacionalne asocijacije roditelja djece i omladine sa smetnjama u razvoju Crne Gore "Nardos", a sastanak je imao za cilj pronalaženje efikasnih rješenja za poboljšanje položaja ove djece.

Kako je saopšteno iz resornog ministarstva, posvećenost Vlade Crne Gore u pružanju podrške ovoj važnoj populaciji, te izrazila spremnost za zajednički rad sa Nacionalnom asocijacijom "Nardos" u cilju ostvarivanja boljih rezultata u oblasti socijalne zaštite i inkluzije.

Na sastanku su razmotrene aktuelne inicijative i izazovi sa kojima se suočavaju roditelji djece sa smetnjama u razvoju, kao i mogućnosti za unaprjeđenje pristupa kvalitetnim uslugama i podršci.

Nišić je istakla značaj inkluzivnog obrazovanja i socijalne integracije kao ključnih elemenata u stvaranju jednakih šansi za sve mlade ljude.

"Nardos" je iznijela konkretne prijedloge i sugestije za unaprjeđenje sistema podrške, kao i potrebu za jačanjem svijesti i edukacije javnosti o potrebama i pravima djece i mladih sa smetnjama u razvoju.

"Prijedlozi Nacionalne asocijacije biće pažljivo razmotreni, a Ministarstvo rada i socijalnog staranja uložiće napore kako bi se osigurala adekvatna podrška ovoj važnoj populaciji", poručila je Nišić. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније