Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

K. J.

14. 02. 2024. 10:51 >> 10:51
Čitaj mi:

VOJNICI OBILAZE 24 SREDNJE ŠKOLE

Od sjutra promocija studiranja na inostranim vojnim akademijama

Promocija studiranja na inostranim vojnim akademijama počinje sjutra i trajaće 30 dana, a u okviru nje će predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore govoriti o tom pozivu učenicima završnih razreda 24 srednje škole u sedam gradova.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, sa Vojskom Crne Gore će predstavnici ovog resora da govore o prednostima i aspektima vojnog poziva, kako bi stimulisali i zainteresovali djecu da ga stave na listu prioriteta prilikom izbora budućeg zanimanja. 

"Ulazak u redove Vojske Crne Gore nakon studija na nekoj od prestižnih vojnih akademija u svijetu omogućava i karijerno i obrazovno napredovanje, pa je svakako opcija vrijedna razmišljanja i truda. Riječ je o brojnim zanimanjima za koja se obučavaju kadeti na različitim smjerovima kopnenih, vazduhoplovnih i pomorskih akademija u Grčkoj, Hrvatskoj, SAD-u, Italiji, Sjevernoj Makedoniji, Austriji, Bugarskoj i Turskoj", pojašnjeno je u saopštenju.

Predstavnici Ministarstva odbrane i VCG govoriće ne samo o značajnim i višestrukim prednostima vojnog poziva, već i o načinima na koje se može ostvariti taj cilj i postati dio Vojske Crne Gore.

"Pljevlja su sjutra prva destinacija, sa gimnazijom „Tanasije Pejatović“ i Srednjom stručnom školom.  Potom, 19. februara, domaćini su učenici i profesori bjelopoljskih srednjih škola - Srednje elektro-ekonomske, Srednje stručne i gimnazije „Miloje Dobrašinović“.  Nakon tri dana, 22. februara, ide se u Berane, gdje se očekuje puno zainteresovanih u Srednjoj medicinskoj školi „Dr Branko Zogović“, gimnaziji „Panto Mališić“, Srednjoj stručnoj školi „Vukadin Vukadinović“ i Srednjoj stručnoj školi", preciziraju u saopštenju.
             
Za Plužine i Obrazovni centar rezervisan je 27. februar, dok se među cetinjske srednjoškolce, učenike Gimnazije i Srednje stručne škole ide 1. marta.   

"Za Podgoricu su rezervisana četiri dana: 4, 6, 8. i 11. mart. Prvo su na redu gimnazija „Slobodan Škerović“ i Srednja ekonomska škola „Mirko Vešović“, potom Srednja elektrotehnička škola „Vaso Aligrudić“ i Srednja geodetsko-građevinska škola, zatim Srednja medicinska škola i Srednja stručna škola „Ivan Uskoković“ i, na kraju, srednje stručne škole „Sergije Stanić“ i „Spasoje Raspopović“. Za Nikšić su rezervisani 14. i 15. mart. Prvog dana gimnazija „Stojan Cerović“ i Srednja ekonomsko-ugostiteljska škola, a drugog Srednja stručna škola i Prva srednja stručna škola", zaključeno je u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније