Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.L.B. [ Mina ]

23. 01. 2024. 20:40 >> 20:47

MANDIĆ ČESTITAO DAN NOVINARA

"Istraživačka i kritička misija novinara čuva slobodu"

Istraživačka i kritička misija novinara je brana koja čuva slobodu misli, ali i cijele zajednice, poručio je predsjednik Skupštine Andrija Mandić

On je čestitao 23. januar - Dan novinara Crne Gore, navodeći da je uloga novinara u svakom društvu od neprocjenjive važnosti.

"Njihova istraživačka i kritička misija je upravo ona brana koja čuva kako slobodu misli, tako i slobodu cijele zajednice", navodi se u čestitki Mandića.

On je podsjetio da su mnogi novinari dali veliki doprinos, rizikujući svoju i bezbjednost svojih porodica.

"Mnogi od vas su dali veliki doprinos, stavljajući sopstvenu i bezbjednost svojih porodica po strani kako bi i naša zemlja prodisala punim plućima demokratije i slobode", poručio je Mandić.

On je podsjetio na, kako je naveo, pionire struke - prve novinare Glasa Crnogorca sa Cetinja i Narodne misli iz Nikšića.

"Koji su novosti pronijeli širom zemlje i svijeta, kao i onih poput Duška Jovanovića, koji su borbu za slobodno i demokratsko društvo platili svojim životom", kazao je Mandić.

Dan novinara Crne Gore, kako je kazao, podsjeća na obavezu da se zadovolje istina i pravda kada su u pitanju napadi na novinare.

"Kao i da obezbijedimo siguran ambijent u kojem će moći da slobodno rade svoj važan posao", istakao je Mandić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније