Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ R.B. / V.K. ]

22. 01. 2024. 12:39 >> 09:02
1

BIJELO POLJE

Pravdu traže i nakon 18 godina od nesreće na Bioču

Polaganjem cvijeća na spomenik "Bioče 2006. godine" u Bijelom Polju obilježeno je 18 godine od željezničke nesreće na Bioču.

Preživjeli putnik Vesko Vlahović kazao je da je spomen park na Bioču podigla "građanska hrabrost i dostojanstvo aktera željezničke nesreće poslije neprimjerene spomen ploče na izlasku iz tunela".

Podsjetio je da je među putnicima bilo mnogo djece, te da se posljedice trpe i dan danas.

"Prošlo 18 godina otkad su institucije rekle ovo je tragedija cijele Crne Gore, tim prije što su tu bila većinom djeca. Predstavnici Centra za socijalni rad došli su, utvrdili su stanje aktera udesa, tada i nikad više. Mi smo ukazivali, molili, tražili. Nažalost, 47 žrtava nije konačan broj, tu se ne nalaze oni koji su od posljedica udesa kasnije preminuli. Tu se ne nalaze posljedice koje preživjeli tokom ovih 18 godina moraju da imaju, da trpe i da se sa tim bore do kraja života", rekao je Vlahović.

Jedan od putnika iz voza, Dragan Krgović, istakao je da i nakon 18 godina traže samo pravdu.

"U ovom vozu sam bio najteže povrijeđen putnik koji je preživio. U komi sam proveo 26 dana i još uvijek, poslije 18 godina, tražimo pravdu. Samo pravdu, ništa drugo", rekao je on.

Jedna od najtežih željezničkih tragedija u Crnoj Gori dogodila se 2006. godine, kada je elektromotorni voz, saobraćajući iz Bijelog Polja do Podgorice i Bara, u blizini mjesta Bioče, na izlasku iz tunela iskliznuo iz šina i sva četiri vagona survala su se u provaliju.

U nesreći je stradalo 47 osoba, a povrijeđeno više od 200.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније