Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Portal RTCG ]

01. 01. 2024. 18:00 >> 00:32
27

visoke cijene

Na ski centru Kolašin 1450 kačamak 30, šolja mlijeka pet eura

Zimska turistička sezona je počela, ali odlazak u neki od domaćih ski-centara za većinu crnogorskih građana predstavlja samo san, jer su troškovi boravka na tim destinacijama ove godine znatno povećani.

Cjenovnik iz ski centra Kolašin 1450 koji je osvanuo na društvenim mrežama  izazvao je buru komentara. Naime, porcija kačamaka košta čak 30 eura, pasulj je 20, hamburger 10, a šolja kiselog mlijeka pet eura.

U komentarima se može pročitati da su cijene na ski centru 1450, koji je u vlasništvu Zorana Bećirovića veće nego u Italiji.

"Počeće ljudi da nose sendviče na skijanje", samo je jedan od komenatara, piše Dan.

Sa druge strane, na Kopaoniku i Jahorini cijene su mnogo pristupačnije.

Pa tako u jednom od restorana na ski stazi na Kopaoniku, za oko 10 eura možete jesti jela sa roštilja, dok se kuvana jela kreću od sedam do 16 eura. Na Jahorini je teleće pečenje više nego duplo jeftinije od kolašinskog kačamaka i iznosi 14 eura (28 KM), dok roštilj za dvije osobe košta 30 eura (60 KM).

Crna Gora, dakle, makar kada su cijene u pitanju, može parirati svjetskim metropolama, a što se Balkana tiče najskuplja je destinacija.

Пратите нас на

Коментари27

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније