Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.L.B./TVCG

25. 12. 2023. 08:39 >> 08:39
Čitaj mi:

MIHAILOVIĆ PORUČILA

Biće važno da vidimo kazne za lažne dojave o bombama

Nakon odgađanja zbog dojava o bombama, danas redovna nastava u crnogorskim školama. Policija je utvrdila da je lažne dojave slalo dijete iz Podgorice. Iz Udruženja Roditelja i Prosvjetne zajednice poručuju da je dobro što je počinilac otkriven i ističu da je važno da slučaj bude procesuiran do kraja.

"Mislim da se negdje i pretpostavljalo da su u pitanju djeca, odnosno mlade osobe, jer se dešava baš u trenutku kada se zaključuju ocjene. Ovo se desilo i prošle godine, u isto vrijeme, mada ne samo tada. Dobro je što imamo tu informaciju, ali biće još važnije da znamo koje će to biti posljedice, jer nekako kod nas se mnogo stvari problematičnih dešava, ali ne isprati se do kraja ili možda čak i nema adekvatne odgovornosti na kojoj se kasnije insistira. Vidjećemo kako će sudovi presuditi, odnosno kako će oni gledati ovaj dio zakona koji se odnosi na zanemarivanje djeteta”, poručila je u Jutranjem program TVCG predsjednica Udruženja "Roditelji" Kristina Mihailović.

Službenici policije otkrili su juče identitet djeteta koje je prošle sedmice slalo lažne dojave o bombama u školama u Podgorici, Danilovgradu i Baru, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako se navodi, zbog izazvane panike i nereda koje je prouzrokovalo dijete koje je uputilo mejlove prijeteće sadržine, policija će protiv oba roditelja podnijeti prijave zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u porodici - zanemarivanja djeteta.

„Sveobuhvatnim provjerama i sprovedenim telekomunikacionim analizama došlo se do podataka o lokaciji i mobilnom uređaju, kao i potencijalnoj osobi za koju su postojale sumnje da je sudjelovala u aktivnostima upućivanja prijetnji“, kaže se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније