Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

М.М.Љ.

11. 12. 2023. 13:19 >> 13:19

ŠIMUN

"Briga o zdravlju djece imperativ od kojeg ne odstupamo"

Briga o zdravlju djece, koju sa partnerima iz UNICEF-a decenijama razvijamo, mora biti imperativ donosioca odluka, ali i društva i zajednice u cjelini, poručio je ministar zdravlja Vojislav Šimun.

„Niti možemo niti smijemo imati važnijih obaveza do onih koje su usmjerene na rani razvoj djece, njihov nesmetan i sveobuhvatan pristup zdravstvenoj zaštiti kroz jačanje nacionalnih kapaciteta za zaštitu, promociju i ostvarivanje svih njihovih prava“, poručio je on.

Crna Gora je jedna od preko 190 zemalja i teritorija u kojima radi UNICEF.

„Njihova misija je da životi djece budu spašeni, njihova prava odbranjena i pružena im pomoć da ostvare svoj potencijal- od ranog djetinjstva do adolescencije“, navodi se u saopštenju.

On je obećao da će UNICEF u resoru zdravlja imati istinskog i pouzdanog partnera.

„Čestitam međunardni dan UNICEF-a šefu predstavništva ove organizacije u Crnoj Gori, gospodinu Huanu Santanderu i svim članovima ove međunarodne organzacije“, poručio je Šimun.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније