Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

ИНИЦИЈАТИВА ДЕМОКРАТА [ B.B. ]

05. 12. 2023. 18:41 >> 18:41
1

U Zeti uskoro naknada za novorođenčad od 150 eura

U Opštinskom odboru Demokrata Zeta saopštili su da je počela realizacija postupka utvrđivanja naknade za novorođenu djecu na teritoriji opštine Zeta, kroz pripremu nacrta Odluke o pravima iz socijalne i dječije zaštite. Pripremljeni nacrt Odluke, kako ističu, naćiće se na dnevnom redu Skupštine opštine Zeta, a ona propisuje novčanu naknadu za novorođeno dijete u iznosu od 150 eura za svu djecu.

U Odboru naglašavaju da to vide kao plod zalaganja nezakonito smijenjenog predsjednika lokalnog parlamenta, Luke Krstovića, koji je u vrijeme obavljanja te dužnosti uputio pisanu inicijativu predsjedniku Opštine za utvrđivanje naknade za novorođenu djecu.

"Raduje nas činjenica da će se naša inicijativa usvojiti u lokalnom parlamentu, te da će zetski roditelji pored državne naknade koja je u Skupštini Crne Gore usvojena na predlog Demokrata, u iznosu od 900 eura, imati pravo i na naknadu od Opštine Zeta u iznosu od 150 eura, što je u zbiru pomoć roditeljima od čak 1.050 eura što je značajna olakšica građanima od strane države i njihove lokalne samouprave", navode u Demokatama.

Ovim pokazuju, dodaju, da, kao i na državnom nivou, i u opštini Zeta, pa čak i iz opozicije, fokus stavljaju na građane, ali i čvrsto obećavaju da će još odlučnije raditi na pospješivanju nataliteta i motivaciji Zećana za osnivanje porodice i odlučivanje na roditeljstvo, u korist bolje budućnosti i Zete i Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније