Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

K. J.

04. 12. 2023. 10:16 >> 10:18

CETINjE

Počela izgradnja prihvatilišta za napuštene životinje

Novo prihvatilište za napuštene životinje počelo je da se gradi u industrijskoj zoni Zagrablje, saopšteno je iz Prijestonice Cetinje.

Radovi će se izvoditi u tri faze: pripremni radovi, uređenje terena i izrada i postavljanje montažnih kućica.

“Radovi na prvoj fazi privode se kraju, a očekuje se početak druge faze koja obuhvata uređenje terena, izgradnju puta kroz prihvatilište, betonske i montažno-bravarske radove, kao i izgradnju vodovoda i kanalizacione mreže. Izgradnja prihvatilišta je jedan od značajnih projekata Prijestonice koji će na kvalitetan i efikasan način ponuditi rješenje za problem napuštenih životinja, prvenstveno napuštenih pasa, a građanima omogućiti veću sigurnost u gradu”, navodi se u saopštenju.

Novo prihvatilište, koje će imati 25 kućica, biće mjesto na kojem će se, kako navode, životinje adekvatno zbrinjavati i dobiti odgovarajuću njegu, nakon čega će ih biti moguće i udomiti, što je naš krajnji cilj, jer prihvatilišta predstavljaju nužno, ali ne i trajno rješenje.

U junu ove godine završena je izgradnja pristupnog puta za prihvatilište koja je obuhvatala probijanje puta, pripremne i građevinske radove, radove na hidrotehničkim instalacijama, ugradnju javne rasvjete, TK kablovske instalacije, atmosferske odvode, vodovod i izgradnju pješačkih staza.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније