Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

М.М.Љ.

03. 12. 2023. 11:32 >> 13:42

BEČIĆ

"Učešće u popisu bude odraz ljubavi prema našoj domovini"

Potpredsjednik Vlade Crne Gore za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove Aleksa Bečić, poručio je građanima da učešće u popisu bude odraz ljubavi prema našoj domovini i njenim vrijednostima. On je kazao da će prikupljeni podaci će biti temelj za kreiranje politika koje će unaprijediti naš život, planirati resurse i obezbijediti bolju budućnost za sve nas.

„Danas stojimo pred jednim od najvažnijih zadataka u u posljednjih deset godina - popisom stanovništva. Ovaj proces nije samo statistička formalnost, već temelj na kojem gradimo našu nacionalnu sudbinu. To je čin patriotske dužnosti, jednako bitan kao i bilo koji drugi aspekt našeg državništva“, poručio je Bečić.

Napominje da smo svakih deset godina, u skladu s najstrožim standardima EU i Evropske Komisije, pozvani da učestvujemo u ovom procesu.

„Ovo je prilika da se naš glas čuje, da se naše potrebe razumiju i da se naša budućnost oblikuje. Prikupljeni podaci će biti temelj za kreiranje politika koje će unaprijediti naš život, planirati resurse i obezbijediti bolju budućnost za sve nas“, kazao je on.

Poručio je građanima da njihovo učešće u popisu reba da bude odraz ljubavi prema našoj domovini i njenim vrijednostima.

„Popisivačima želim snagu i predanost u ovom izuzetno važnom zadatku. Naša Crna Gora, zemlja bogate istorije i bogatih mogućnosti, zaslužuje da se za nju borimo najbolje što možemo“, navodi se u saopštenju.

„Ujedinimo se u ovom procesu, jer kao što je Crna Gora bila i ostala naš dom, tako i mi moramo biti njen čvrsti stub. Budite ponosni, budite hrabri, i neka svaka popisnica bude snažan odjek našeg zajedničkog truda za bolju budućnost Crne Gore“, zaključio je Bečić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније