Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

К.Р.

02. 12. 2023. 21:50 >> 22:13
1

MLADI EVROPE SAD

Dogovor o popisu demokratsko dostignuće

Mladi Evrope pozdravljaju postignuti široki konsenzus oko uslova održavanja popisa stanovništva.

"Cijenimo da saglasje vlasti i opozicije oko ovog pitanja predstavlja demokratsko dostignuće i uvod u stabilizaciju političkih prilika. Obećavajuća je činjenica da je, za svega mjesec dana mandata, Vlada uspostavila dijalog sa opozicionim subjektima i obezbijedila legitimet i povjerenje u proces popisa koji su prethodne Vlade odlagale dvije godine. U tom kontekstu postoji opravdan optimizam da će se ubrzo doći do rješenja za preostala imenovanja u pravosuđu koja bi zavrijedila podršku kvalifikovane većine, što je ključno za crnogorski put ka EU." - saopštili su Mladi Evrope.

Dodali su da gaje nadu i da će pojedini politički lideri, bez obzira na zanemarljivost njihove snage u parlamentu, posustati u širenju teorija zavjere u njihovim sujetom inspirisanim medijskim nastupima i biti konstruktivni i bavljenja politikom dostojni opozicionari.

Očekuju odgovornost svih društvenih aktera da se odupru politizaciji i zloupotrebi identitetskih pitanja u kontekstu izjašnjavanja na predstojećem popisu čime bi dodatno doprinijeli društvenoj koheziji.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније