Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

А.А. [ rtcg.me ]

02. 12. 2023. 19:52 >> 20:05

PORUČILI

HGI: Na popisu se izjasnite po slobodnoj volji

Hrvatska građanska inicijativa poziva sve građane da se na predstojećem popisu izjasne po slobodnoj volji i u skladu sa svojim identitetskim osjećanjima.

 

"Izražavamo zadovoljstvo postignutim dogovorom koji je doveo do implementacije zahtjeva opozicije i vijeća manje brojnih naroda. Zahvaljujući odgovornom pristupu parlamentarne manjine i vijeća, a uz razumijevanje Vlade Crne Gore, koja je imala sluha za na naše kriterije, dobili smo potrebne kontrolne mehanizme popisa i samim tim podigli razinu povjerenja za ovaj važan proces", poručuju u saopštenju.

"Sve to dobiva na značaju ako se uzme u obzir činjenica što smo imali prije mjesec dana kada je bila namjera da se krene u popis stanovništva, domaćinstva i stanova bez dovoljnog broja popisivača, instruktora i mogućnosti kontrole. Neka u danima pred nama građani Crne Gore budu slobodni u izražavanju onoga što jesu, kako bi dobili što relevantnije rezultate popisa i kako bi kao društvo pokazali odgovornost", navode iz HGI.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније