Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Дејан Кандић, ТВЦГ

26. 11. 2023. 16:02 >> 17:00
2

U PLjEVLjIMA

Vodovod ostao bez menadžmenta, preduzeće godinama rupa bez dna

Pljevljaci odavno kubure sa pitkom vodom, nerijetko je nemaju, a od prije nekoliko dana nemaju ni rukovodstvo u lokalnom Vodovodu. Preduzeće je, usljed ostavki, ostalo bez menadžmenta, zbog čega će se čelnici grada, na inicijativu Demokrata, sastati već večeras.

U nedjelji na izmaku dok je širom Crne Gore pljuštala kiša, u Pljevljima su pljuštale ostavke. Iako se Breznica i Ćehotina nijesu izlile, voda je u lokalnom vodovodu došla do poda.

"Imajući u vidu da ne postoji podrška od strane osnivača, da ne postoji komunikacija između Opštine i Odbora direktora, obavještavamo Vas da podnosimo ostavku na članstvo u Odboru direktora Vodovoda", navodi se u saopštenju Vodovoda.

Ostavke je podnijelo troje od pet članova odbora direktora. Dan ranije i v.d. direktorica preduzeća, a u Opštini - odbacuju optužbe o nesaradnji.

"Ja sam ovdje sa saradnicima u više navrata do sada tražio model sa Sekretarijatom, sa menadžmentom Vodovoda, sa direktorima. Do današnjeg dana u toku ove godine Opština Pljevlja je u Vodovod uplatila 902.000 eura", kaže predsjednik opštine Dario Vraneš.

Iz Vodovoda je ranije saopšteno da je samo jednu u posljednjih 12 godina preduzeće završilo bez gubitka i da su dugovi dosegli blizu tri miliona eura.

Vraneš ističe da ovo stanje traje već nekoliko godina.

"Ono na čemu sam insistirao odmah po imenovanju direktorice i menadžmenta, je da se preispita odgovornost i eventualno uključi tužilaštvo da ispita rad prethodnih direktora koji su doveli do ovog stanja, ali iz nekog razloga ni odbor ni direktorica nijesu ništa uradili po tom pitanju", navodi Vraneš.

Ni direktori u ostavci, ni DPS koji je upravljao Vodovodom prethodnih osam godina, iz njima znanih razloga, nijesu željeli pred kamere.

"Mi na današnji dan možemo, kad bi imali, tri miliona eura da uložimo u Vodovod; za mjesec bi on opet bio u minusu. Problem je prezaposlenost administracije. Sve dok tri radnika idu da očitaju jedan vodomjer ili tri radnika da nose jedan račun za vodu, Vodovodu ne može biti bolje. Za Vodovod treba naći racionalno rješenje i da se nađe modus za jedan zdrav odnos. Dokapitalizacija ništa ne znači", ističe predsjednik Opštine.

Opština je, kaže Vraneš, ove godine Vodovodu kupila mehanizaciju vrijednu 370.000 eura, ali sa samo 36 radnika u pogonu od ukupno 129 zaposlenih, preduzeće, tvrdi, nema perspektivu.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније