Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

М.М./М.В.

23. 11. 2023. 17:42 >> 17:57
2

VAŽAN PROJEKAT

Most na Šćepan Polju čeka potpis i Službeni list

Uprkos tome što je Skupština 20. marta 2023. godine usvojila Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Crne Gore i Vijeća ministara Bone i Hercegovine o izgradnji međudržavnog mosta preko rijeke Tare kod Šćepan Polja, taj akt još nije potpisan od predsjednika države niti je objavljen u Službenom listu. To se vidi iz informacije o zatečenom stanju u Ministarstvu saobraćaja i pomorstva koju je danas objavila Vlada.

Mada je Sporazum između dvije države potpisan u julu 2021. godine, političko-administrativne barijere ispriječile su se i projekat na koji se odavno čeka još nije realizovan. 

"Sporazum između Vlade Crne Gore i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine o izgradnji međudržavnog mosta preko rijeke Tare na spoju magistralnog puta M-3 na lokaciji Šćepan Polje i magistralnog puta M-18 na lokaciji Hum i priključnih graničnih dionica, potpisan je u Kranju (Slovenija) 5. jula 2021. godine", navodi se u informaciji koju je objavila Vlada. 

On je, kako se navodi, utvrđen 10. novembra 2022. godine od Vlade Crne Gore.

Zatim je Sporazum 23. novembra 2022. godine dostavljen Skupštini i isti je 20. marta 2023. godine usvojen na sjednici Skupštine Crne Gore, međutim, nikada nije potpisan od strane predsjednika države i nije objavljen u Službenom listu Crne Gore.

Granični prelaz Šćepan polje, koji se nalazi između BiH i Crne Gore, već godinama je na lošem glasu.

Tokom ovog ljeta turisti iz Srbije zabilježili su fotografije odvaljenih dasaka na mostu i raskopanog puta. 

Na društvenim mrežama se pojavila i fotografija koja prikazuje stanje na toj granici – zarđali most na kom su se odvalile daske. 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније