Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

М.М.

09. 11. 2023. 11:05 >> 11:08
1

RADOVIĆ

"Potvrda prijema u UNESCO-vu Mrežu kreativnih gradova prilika za Cetinje"

Cetinje je jedini grad sa Zapadnog Balkana u kreativnoj dimenziji ‘Dizajn’ i time je postao, uz Žabljak i Kotor, još jedan grad Crne Gore koji ima institucionalnu vezu sa UNESCO-m, na radost svih građana i građanki, saopštila je danas odbornica cetinjske URE Jovana Radović.

,,Na Svjetski dan gradova koji se obilježava danas, Prijestonica Cetinje, kao istorijski i kulturni centar Crne Gore, postala je dio UNESCO-ve Mreže kreativnih gradova", kazala je Radović.

Ona je istakla da je Mreža kreativnih gradova oformljena davne 2004. godine kako bi se pokrenula međunarodna saradnja unutar i između gradova širom svijeta koji se održivo razvijaju zahvaljujući kulturi i kreativnosti kao strateškim karikama.

,,Ova mreža sada broji 350 gradova u više od sto zemalja, a ti su gradovi simboli za narodnu umjetnost, dizajn, gastronomiju, zanatstvo… Ovo je velika prilika za Cetinje, kao i dodatna motivacija za dalji razvoj našeg grada – u oblasti kulture i urbanog razvoja”, zaključila je Radović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније