Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Eparhija mileševska ]

27. 09. 2023. 18:38 >> 18:48
3

EPISKOP ATANASIJE

"Sveta Petka da se proglasi za Dan opštine Pljevlja"

Episkop eparhije mileševske Atanasije pozvao je odbornike Skupštine opštine Pljevlja da na sjutrašnjoj lokalnoj sjednici izglasaju da se 27. oktobar, kad se praznuje Sveta Petka, ustanovi kao novi dan opštine.

"Kao vaš molitvenik pred živim Bogom, pozivam sve vas, narodne odbornike, da svojim glasom podržite da se Sveta Petka i zvanično proglasi za Dan opštine. Glasajući za istinski i istorijski utemeljen Dan opštine, glasaćete za slobodu, jer su Pljevlja, nimalo slučajno, baš na dan kada se praznuje Sveta Petka, dva puta oslobađana od ropstva, i to 1912. od turskog i 1918. od austrijskog", poručio je episkop.

Kako je kazao, "glasanjem za novi Dan opštine odbornici će podići ruke za oslobođenje od ostataka bezbožnog komunističkog nasleđa, oličenog u dosadašnjem Danu opštine".

"Glas za pomenutu odluku donosi slavljenje svega onoga što je oličeno u djelu i liku Svete Petke. U tome bi se vidjela jednakost svih ljudi pred Bogom, nasuprot marksističkoj deklarativnoj socijalnoj jednakosti, koja kulminira u stvaranju bezličnog proleterijata. Slavimo slobodu i život, a prije svega i iznad svega Onoga koji nam je darovao i slobodu i život, a nasuprot uravnilovci i jednoumlju jednopartijskog sistema. Slavimo mudrost oslikanu životom Svete Petke, a slaveći mudrost, slavimo Boga, a sa Bogom nam je budućnost", zaključio je episkop. 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније