Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Марија Калезић, ТВЦГ

16. 08. 2023. 19:52 >> 19:53

HOTEL "JOVANA" JOŠ NIJE UKNjIŽEN

Bulatović podnio krivičnu prijavu protiv kolašinskog katastra

Vlasnik hotela "Jovana" u Kolašinu, Mladen Bulatović, podnio je SDT-u krivičnu prijavu protiv službenika Uprave za katastar i državnu imovinu iz tog grada. Naime, taj hotel sagrađen je prije 11 godina, a još nije otvoren, iako je, kako tvrdi Bulatović legalno sagrađen i potpuno opremljen turistički objekat. S druge strane, iz kolašinskog katastra tvrde da elaborat o uknjižbi nije po zakonu.

U samom srcu Kolašina nalazi se hotel "Jovana". Ako se neupućeni turisti zapute tamo, na recepciji neće zateći nikog. No to nije slučajno jer hotel nikad nije ni otvoren.

"Ovo je samo jedan od apartmana hotela Jovana koji je odavno spreman više od 11 godina čeka prve goste jer pojedinci u vrhu ne dozvoljavaju da se legalan hotel regularno uknjiži", kazao je vlasnik hotela ,,Jovana,, Mladen Bulatović.

Parcela na kojoj je hotel u Katastru "više od deceniju se vodi kao livada 1 klase i pored kako kaže Bulatović kompletno čiste dokumentacije.

"Kompletno svi papiri su čisti, imamo legalnu dozvolu, ja sam građanin koji voli državu i radio sam sve po zakonu, izvadio građevinsku dozvolu i platio sve komunalije više od 40.000 eura, međutim neće da uknjiže ovaj hotel u katastar kolašinski", kazao je Bulatović.

Zašto neće, odgovor smo potražili gdje drugo no u Katastru. Kažu Bulatović na njih vrši medijski pritisak, a odbija saradnju sa tim organom.

"Znači to se ne slaže, projektna dokumentacija, građevinska dozvola i elaborat jer to se sve provjerava i ako se ne slaže neće da ovjeri elaborat on traži da mu se uknjiži objekat bez tereta i ograničenja, on se drži jednog ja imam građevinsku dozvolu i ti meni moraš da uknjižiš", istakao je iz Uprava za katastar Kolašin Veselin Vukić.

Vukić navodi da Bulatović treba da omogući vještačenje i onakon toga će se znati ko je u pravu a ko u krivu.

"Kod njega je sve prosto on samo treba da omogući nama da omogući da izvršimo vještačenje i utvrdimo činjenice koje je našao vještak onda mi njemu evo ja ću isti dan da uknjižim, ja lično smatram da on zna za te činjenice i lično mi je žao što onakav objekat nije uknjižen", poručuje Vukić. 

Bulatović kaže neće dozvoliti vještačenje jer smatra da to nije po zakonu. U cijeloj situaciji kaže osjeća se nemoćno.

"To je tužno država mi nije pomogla, već odmogla uložio sam svoj kapital a ne mogu da uknjižim legalno sagrađeni hotel to je nenormalna situacija", istakao je Bulatović.

Zato je Specijalnom drzavnom tužilaštvu podnio krivične prijave protiv službenika kolašinskog katastra a najavio i nove protiv svih onih, kako je kazao, “upletenih u kriminal” koji ga sprečavavaju da otvori hotel za goste.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније