Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ R.B. ]

11. 08. 2023. 15:55 >> 22:23
7

OSUDIO NETRPELjIVOSTI

Milatović: Pomirena Crna Gora mora biti zajednički cilj

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović osudio je svaki akt kojim se izražava vjerska ili nacionalna netrpeljivost, atakuje na slobodu novinarske profesije ili podstiče bilo koji oblik agresije.

On je na Tviteru napisao da posljednjih par dana svjedočimo negativnim društvenim pojavama koje iziskuju efikasnu reakciju nadležnih institucija.

"Vrijeme je da izađemo iz busija i da se okupimo oko onoga što je zajednički imenitelj svih - a to je ljubav prema Crnoj Gori. Tamo gdje su nas dijelili - pronađimo slogu", poručio je Milatović.

Naglasio je da pomirena i prosperitetna Crna Gora mora biti "naš zajednički cilj".

I Institucija Zaštitnika ljudskih prava i sloboda (Ombudsman) saopštila je da javnim raspravama ne bi trebalo ugrožavati bilo čiju sigurnost i pozvala na smirivanje tenzija.

Apelovali su na sve one koji učestvuju u društvenom i političkom životu, ali i na obične građane sklone ishitrenim reakcijama, da ne čine ništa što bi ugrozilo mir i bilo čiju sigurnost u granicama zakonom dozvoljenog ponašanja, tim prije znajući koliko je u Crnoj Gori malo potrebno da se izazovu zla krv i dodatne podjele.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније