Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Б.Б. [ Mina ]

26. 07. 2023. 17:20 >> 17:21

INICIJATIVA FONDACIJE PETROVIĆ NjEGOŠ

Vojska CG razmotriće podršku projektu izrade ekološkog vozila

Vojska Crne Gore (VCG) analiziraće mogućnosti za podršku projektu Fondacije Petrović Njegoš za izradu ekološkog vozila za upravljanje i odlaganje otpadom, saopšteno je nakon sastanka načelnika Generaštaba Zorana Lazarevića sa predsjednikom Fondacije princom Nikolom Petrovićem Njegošem.

Iz Ministarstva odbrane su kazali da su Lazarević i princ Nikola razgovarali o mogućnosti da vozila Vojske budu upotrijebljena u projektu.

Cilj projekta je, kako se navodi, stvaranje inovativne platforme koja će unaprijediti sistem upravljanja i odlaganja otpada u Crnoj Gori.

"On predviđa rekonstrukciju postojećih i ugradnju dodatnih elemenata za električni pogon u vozila koja bi se koristila za upravljanje i odlaganje otpadom", kaže se u saopštenju.

Dodaje se da su Lazarević i princ Nikola istakli važnost zaštite životne sredine i održivog razvoja, kao i prepoznali ulogu i značaj VCG u podršci inicijativama iz te oblasti.

"VCG će u narednom periodu detaljno analizirati mogućnosti za podršku projektu za izradu ekološkog vozila, ali i druge kapacitete koji bi mogli biti od koristi ekološkim projektima Fondacije Petrović Njegoš", navodi se u saopštenju.

Princ Nikola je zahvalio na spremnosti VCG da razmotri mogućnosti za realizaciju buduće saradnje.

On je naglasio da je ekološki izazov globalna tema koja zahtijeva zajedničko djelovanje i partnerstva na svim nivoima.

Princ Nikola je istakao da je cilj Fondacije da riješi problem odlaganja otpada i emisije gasova motora sa unutrašnjim sagorijevanjem Crnoj Gori.

"Izrazio je uvjerenje da će saradnja sa Vojskom ojačati tu inicijativu i doprinijeti zaštiti životne sredine za buduće generacije", rekli su iz Ministarstva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније