Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

ртцг.ме

09. 06. 2023. 17:39 >> 17:53

ALEKSANDRA JOVANČEVIĆ

Novinarki TVCG nagrada za najbolju istraživačku priču

Novinarka Javnog servisa Aleksandra Jovančević osvojila je prvo mjesto na konkursu za najbolju novinarsku priču na temu promocije kulture, tradicije i jezika Roma i Egipćana. Ona je nagradu dobila za priču "Zašto je Romkinja Irijana Rizvanović odlučila da studira baš engleski jezik" objavljenu na portalu RTCG .

Drugu nagradu osvojila je kandidatkinja Dragana Šćepanović za priču „U “mušku sobu” ide se po pravdu: Vijeća i danas rješavaju konflikte u romskoj i egipćanskoj zajednici“ objavljenu na portalu i štampanom izdanju ND Vijesti, sa osvojenih 40 bodova, dok je treće mjesto zauzela kandidatkinja Nada Đurđevac za priču „Đak jednom došao u školu i završio razred” objavljenu na portalu Pobjede.

Ono čime su se novinari dominantno bavili u podnešenim pričama su kultura, jezik i tradicija Roma i Egipćana, njihova socio-ekonomska situacija, te primjeri uspješnih pojedinaca i pozitivnih praksi.

Građanska alijansa će organizovati svečanu dodjelu nagrada.

Ova aktivnost je realizovana u okviru projekta „Inkluzijom do boljeg položaja romske i egipćanske manjine u Baru i Ulcinju“ finansiranog od strane Ministarstva ljudskih i manjinskih prava.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније