Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.L.B. ]

01. 06. 2023. 12:30 >> 13:14
2

ODGOVOR MANS-U

Damjanović: Zle namjere opskurne NVO; Abazović: Radimo transparentno

Sve što Vlada radi je transparentno, kazao je premijer Dritan Abazović na sjednici Vlade i pokazao dokumenta koje je objavila, kako je kazao jedna NVO, a koja u tom formatu nijesu na sajtu Vlade. Abazović je tako odgovorio na navode NVO MANS. Ministar finansija Aleksandar Damjanović nazvao je tu NVO opskurnom koja, kako kaže, "često služi kao batina nekim centrima moći".

“Jasna je njihova namjera, sami zamagle imena, a ovako se objavljuje na sajtu Vlade”, naveo je Abazović pokazujući ta dokumenta.

Pozvao je sve NVO i građane da ako nađu neki dokument koji je zatamljen objave te.

“Ovo je razlika između istine i manipulcije. Ovdje se konkretno radi o fabrici elektroda Piva. Ovo što su danas objavili kome je dato 20.000 eura u Nikšić, taj novac je dat srednjoj školi u Nikšiću i ta informacija je dostupna”, kazao je Abazović. Poručio je i da je sve ovo ljekovito za Crnu Goru.

Ministar finansija Aleksandar Damjanović je kazao da je dobro što su sjednice Vlade otvorene za medije, jer su tako, kako kaže, "začepljena usta svim nedobronamjernim”.

“Ovako su začepljena usta jednoj opskurnoj NVO koja često služi kao batina ili slaba batina nekom centrima moći, tako je i sada poslužila, ali je dematovana”, kazao je Damjanović.

Saopštio je da je da su novac, odnosno 20.000 eura, dobili đaci u Nikšiću za organizovanja olimpijade.

“Toliko o tome i zlim namjerama jedne opskurne NVO”, kazao je Damjanović.

Reagovanje Vlade

Vlada je danas reagovala na navode MANS-a o netransparentnom trošenju budžetskih sredstava prethodnih dana, a zaključno sa tekstom “MANS: Neko iz Nikšića je dobio 20.000 eura pomoći, zašto Vlada krije kome isplaćuje naš novac?”

"U namjeri da doprinese transparentnosti prevashodno u procesu donošenja odluka, a podrazumijevajuće i načina trošenja budžetskih sredstava - 43. Vlada je sjednice Vlade otvorila za javnost učinivši dostupnim “Dnevni red” kao i materijale i zaključke sa održanih sjednica na portalu Vlade Crne Gore. Uvažavajući aktuelne političke prilike koje se odnose na održavanje vanrednih parlamentarnih izbora Vlada se nije ranije oglašavala u namjeri da ne doprinosi partijsko-političkom diskursu", poručuju iz Vlade.

Kažu da Odluke koje su predmet medijske pažnje, a tiču se preusmjeravanja sredstava iz Tekuće budžetske rezerve, odnose se na:

-JU Srednja stručna škola iz Nikšića za organizaciju Internacionalnog takmičenja Balkan Junior, u iznosu od 20.000 eura

-Isplatu prve od tri tranše i ispravljanje nepravde prema 114 zaposlenih u fabrici elektroda “Piva”AD Plužine po osnovu neizmirenih zarada za period od 01.06.2012. godine – 04.09.2014. godine, u iznosu 348.700 eura.

-Podršku Studentskom sportskom savezu Crne Gore za organizaciju Univerzitetskog sportskog prvenstva u rukometu, u iznosu od 20.000 eura.

-Predmetne odluke razmatrane su na 47, 49. i 50. sjednici Vlade, nakon čega su učinjene dostupnim na portalu Vlade sa zaključcima koji su objavljeni nakon verfikacije.

Iz Vlade poručuju da su sve odluke donijete javno i objavljenje u duhu pune transparentnosti prije više od mjesec dana.

"Za Vladu Crne Gore su studenti, obespravljeni radnici i srednjoškolci NEKO. Tako je od prvog radnog dana i ostaće do poslednjeg radnog minuta. Stoga pozivamo medije koji su prethodnih dana objavljivali predmetne informacije koje je, kako smo naveli, bilo jednostavno provjeriti - da objave ovo reagovanje i u narednom periodu doprinesu zaustavljanju širenja dezinformacija", zaključuje se u saopštenju Vlade.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније