Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Б.Ч.Ј. [ Mina ]

30. 05. 2023. 13:00   >>  14:09 8

NAVIJAČKA GRUPA "VOJVODE"

"Naše skandiranje nema veze sa genocidima"

Navijačka grupa Vojvode saopštila je da njihovo skandiranje uoči sinoćnje utakmice u Podgorici nema veze sa genocidima i prozivanjem manjinskih naroda, i ocijenila da političke partije preko njih pokušavaju da skupe jeftine političke poene pred parlamentarne izbore.

Navijači Sutjeske sinoć su u blizini stadiona u Glavnom gradu, uoči utakmice finala Kupa između Sutjeske i Arsenala iz Tivta, uzvikivali "Nož, žica, Podgorica", što je izazvalo brojne reakcije partija i nevladinih organizacija.

„Navijačka grupa Vojvode Nikšić od svog osnivanja pa do danas nikad nije bila, niti će biti dio političkih struktura i partija“, poručile su Vojvode na Fejsbuku.

Kako su kazali, njihova jedina partija i ideal koji ih godinama vodi jeste grad Nikšić i fudbalski klub Sutjeska, oko kojeg su godinama okupljeni i koji će imati bezuslovnu podršku dokle god postoje.

„Baš čudno da se deset dana pred izbore u Crnoj Gori javljaju sve političke stranke i subjekti i preko našeg imena pokušavaju da skupe jeftine političke poene“, navodi se u objavi.

Vojvode su navele da su politički subjekti toliko zatrovali društvo da političke kampanje pokušavaju da prave preko navijača Sutjeske.

"Ovim putem demantujemo da naše skandiranje ima bilo kakve veze i sa kakvim genocidima, prozivanjem manjinskih naroda, pozivanjem i huškanjem na nešto tome slično“, poručile su Vojvode.

Oni su naglasili da su i sami multietnička grupa.

„Tako da ne pokušavajte da od nas napravite nešto što nijesmo“, poručile su Vojvode.

Oni su naveli da na njihovoj tribini nikada nije bilo i da ne smije biti politike.

Kako su dodali, to je ono što ih krasi kao pravu braću i drugove, na šta su kao grupa godinama ponosni.

„Kao i neka prethodna i ovo saopštenje je upućeno kvazi novinarima, političkim licemjerima, kvazi portalima i domaćim špijunima koji godinama navijače Sutjeske pokušavaju da predstave u našem društvu kao najgore“, navele su Vojvode.

Oni su dodali da se ne sjećaju da se tolika buka digla oko njihovih humanitarnih akcija.

Podsjećamo, podgoričko Više državno tužilaštvo formiralo je predmet zbog jučerašnjeg skandiranja grupe navijača fudbalskog kluba (FK) Sutjeska iz Nikšića.

Uprava policije, ranije danas, saopštila je da po nalogu tužioca rade na identifikaciji navijača Sutjeske koji su sinoć u blizini stadiona u Glavnom gradu, uoči finalne utakmice za Kup Crne Gore sa tivatskim Arsenalom, uzvikivali "Nož, žica, Podgorica".

 

 

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније