Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ R.B. ]

29. 05. 2023. 08:08   >>  08:13

UČEŠĆE POD ZANKOM PITANjA

Đurović: Privrednici će pomoći da đaci odu na olimpijadu znanja

Ministar ekonomskog razvoda i turizma, Goran Đurović, saopštio je da će danas u komunikaciji sa privrednicima pokušati da riješi problem otkazivanja učešća crnogorskih učenika na Olimpijadi znanja iz fizike u Japanu.

"Mladi fizičari moraju da idu na ovo prestižno takmičenje, a privreda je tu da im to omogući", napisao je Đurović na Tviteru.

Na društvenim mrežama juče se pojavila informacija da Ispitni centar nema mogućnosti da se organizuje odlazak tima na 53. Međunarodnu olimpijadu iz fizike. Samo za avio-karte je, kako se navodi, potrebno oko 16.000 eura.

Za Olimpijadu je potrebno i izdavanje vize za učesnike, pa je organizator tražio da se dostave, između ostalog, i rezervacije avio-karata.

Centar za građansko obrazovanje (CGO) uputio predsjedniku Vlade Crne Gore, Dritanu Abazoviću, i ministru prosvjete, Miomiru Vojinoviću, inicijativu za hitno obezbjeđivanje sredstava i odlazak crnogorskih gimnazijalaca, njihovih mentora i predstavnika Ispitnog centra na olimpijadu znanja.

U nacionalnom timu su Jovan Janković, Andreja Popović, Vuk Čurović i Luka Ristanović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније