Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Б.Б. [ Mina ]

22. 05. 2023. 18:35 >> 18:35

ĐUROVIĆ - GAFAROVA

Snažiti parlamentarnu saradnju Crne Gore i Azerbejdžana

Parlamentarnu saradnju Azerbejdžana i Crne Gore treba snažiti, prije svega kroz uspostavljanje odnosa između grupa prijateljstva, ali i skupštinskih odbora i službi, ocijenjeno je na sastanku predsjednice crnogorske Skupštine Danijele Đurović i predsjednice Narodne skupštine Azerbejdžana Sahibe Gafarove.

Kako je saopšteno iz Skupštine Crne Gore, Đurović se sa Gafarovom sastala danas u Bakuu.

Đurović je rekla da su odnosi Crne Gore i Azerbejdžana prijateljski i dobri, sa tendencijom intenziviranja političkog dijaloga i unapređenja bilateralne saradnje u svim segmentima od obostranog značaja.

“Ona je naročito izrazila zadovoljstvo političkim dijalogom na visokom i najvišem nivou, oličenom u učestalim obostranim posjetama delegacija dviju zemalja”, kaže se u saopštenju.

Đurović je kazala da crnogorska strana želi dalji razvoj bilateralnih odnosa, posebno kada je riječ o unapređenju infrastrukture, direktnim stranim investicijama i domenu energetike.

Gafarova je, kako se navodi, zahvalila Đurović na učešću na konferenciji "Uloga nacionalnih parlamenata u promovisanju bezbjednosti i stabilnosti kroz zelenu ekonomiju, povezanost i održivi razvoj“.

Ona je istakla da je i to još jedan dokaz kontinuirano dobrih odnosa između dvije države.

Gafarova je istakla da postoji veliki prostor za saradnju između Crne Gore i Azerbejdžana, posebno u oblastima ekonomije, energetike, trgovine, turizma i kulture, te da isti treba da bude iskorišćen u narednom periodu.

“Sagovornice su zajedničke ocijenile da treba raditi na snaženju parlamentarne saradnje, prije svega kroz uspostavljanje odnosa između grupa prijateljstva, ali i skupštinskih odbora i službi, što će doprinijeti poboljšanju i produbljivanju sveukupnih odnosa između dvije zemlje”, naveli su iz Skupštine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније