Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.L.B. ]

19. 05. 2023. 15:58 >> 16:06

INSPEKCIJA UPOZORAVA

Trgovci da poštuju neradne dane za Dan nezavisnosti

Uprava za inspekcijske poslove apelovala je na sve privredne subjekte, koji se bave trgovinom na veliko i trgovinom na malo da poštuju Zakon o unutrašnjoj trgovini kojim je propisano da se trgovina ne može obavljati nedjeljom i u dane državnih i drugih praznika.

“Stoga napominjemo trgovce, na koje se odnosi navedeni zakon, da ne rade tokom dana državnog praznika odnosno u ponedeljak i utorak 22. i 23. maja koji su u skladu sa odredbama ovog Zakona propisani kao neradni”, poručuju iz Uprave za inspekcijske poslove.

Takođe, podsjećaju subjekte nadzora da će se za nepoštovanje ove obaveze, pored novačnih kazni, primjenjivati i propisana upravna radnja koja podrazumijeva zatvaranje prodajnog objekta ili drugog prodajnog mjesta za vremenski period u kojem rad nije dozvoljen navedenim zakonom.

Podsjećaju da se nedjeljom i u dane državnih i drugih praznika trgovina na veliko i trgovina na malo može obavljati u: apotekama, specijalizovanim prodavnicama ili kioscima za prodaju hleba, pekarskih proizvoda i kolača, cvijeća, suvenira, štampe, sredstava za zaštitu bilja ili pogrebne opreme, benzinskim stanicama i prodavnicama za trgovinu na malo u okviru benzinskih stanica, pijacama.

Kako navode za praznike mogu da rade i štandovi - tezge, automati izvan pijaca i pokretne prodavnice, kao i prodavnice, kiosci i automati smješteni unutar zatvorenih područja autobuskih i željezničkih stanica, aerodroma i luka.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније