Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

ртцг.ме

15. 05. 2023. 12:23 >> 12:26
6

DUGOGODIŠNjI NOVINAR

Otašević kandidat za direktora Gradske TV

Novinar Vladimir Otašević najozbiljniji je kandidat za vd direktora RTV Podgorica, prenosi portal bizniscg.

Otašević je osnivač i dugogodišnji direktor Mreže za istraživanje organizovanog kriminala i korupcije – LUPA. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Podgorici. Nekoliko godina je radio u dnevnim novinama “Dan” i “Vijesti”.

Dobitnik je više priznanja za istraživačko novinarstvo, uključujući: Specijalnu pohvalu Centralno-evropske inicijative (CEI) i Organizacije za medije Jugoistočne Evrope (SEEMO) za 2015. godinu i nagradu EU za najbolje mlade istraživačke novinare u Crnoj Gori. U januaru 2018. godine dobio je drugu godišnju nagradu Udruženja novinara Crne Gore (UNCG).

Dobitnik je i plakete za profesionalni doprinos u borbi protiv kriminala i korupcije, ali i treće nagrade EU za istraživako novinarstvo u Crnoj Gori 2021. godine, za istraživački dokumentarni film “Tajne zločina – Ubistvo Duška Jovanovića”. Povremeni konsultant je Globalne inicijative protiv transnacionalnog kriminala (GI-TOC). Krajem 2022. godine Otašević je imenovan za člana Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije, piše portal Dan.

"Mogu da potvrdim da sam imao kontakte sa predstavnicima osnivača RTV Podgorica. Naredni period će pokazati kako će se stvari odvijati. Ukoliko dobijem priliku da rukovodim RTV Podgorica, to će konačno biti lokalni javni servis posvećen i dostupan svim građanima Podgorice i Crne Gore, bez bilo kakvih političkih, nacionalnih i vjerskih podjela i usmjerenja, u kojem će biti poštovani evropski standardi profesionalnog novinarstva", rekao je Otašević.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније