Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Vanja Rakonjac, TVCG ]

13. 05. 2023. 16:25   >>  22:03

ZBOG NAPLATE ULAZNICA

Svake subote blokiraće put ka Biogradskoj gori

Pješačeći sa rancem na leđima turisti su jutros ulazili u Biogradsku goru. Strpljiviji su u nevjerici pored svojih vozila čekali da se podigne rampa. A pred njom su bili nezadovoljni Mojkovčani. Blokirali su put prema prašumi. I to će činiti svake subote dok im se ne dozvoli besplatan ulazak u taj Nacionalni park.

“Ja ne mogu da prođem preko ove rampe što neću da platim. Ako tako misle da Crna Gora ide naprijed – to je stop”, kazao je mještanin Goranko Smolović.

“Nepravda jedna velika prema građanima Mojkovca, to je to. Mi moramo da plaćamo ulaz, ja gore imam imovinu privatnu, nadam se da će se ovo riješiti”, ističe Vasilije Šćepanović.

Rješenje nije u godišnjoj karti koja košta 13 i po eura.

“Nije bitna ta ulaznica od 13 i po eura na nivou države. U pitanju je ovdje odnos prema građanima Mojkovca koji sa ulaznicom od 4 eura dnevno jednostavno su eliminisani”, poručuje Šćepanović.

Na noge je Mojkovčane podiglo to što su iz crnogorskih NP, kako kažu, prekršili dato obećanje.

“Sa direktorom očito ne možemo postići nikakav dogovor. Znači, dao je jedno obećanje, nije ispunio obećanje, nije objasnio zašto nije ispunio obećanje”, ističe Mojkovčanin Miodrag Kalezić.

Iz Nacionalnih parkova Crne Gore stiglo je saopštenje u kojem navode da je direktor Vladimir Martinović sa Kalezićem na sastanku krajem aprila razgovarao o realokaciji turističkih vozova i besplatnom ulasku u Biogradsku goru.

Tvrde da obećanja u Kalezićevoj formi nije bilo. Zakazali su novi susret, ali se predstavnik građana 4. maja nije pojavio.

“Ja sam pitao o čemu treba da pričamo. Veli - o ulaznicama. Tu smo priču jedanin prepričali kod njega. Ja sam sat i po bio na sastanku. Znači, to je riješeno da se ukidaju. Zašto da pričam ponovo sa njim i kako ću da pričam sa čovjekom koji se ne drži riječi”, ističe Kalezić.

I zahtjev da se u park prirode vrati turistički vozič tumači se kao lični interes bivšeg kolege, a ne volja većine.

Na Biogradskoj gori primarna je, kako se navodi u saopštenju, fizička i stručna, ali i zaštita ekosistema i cjelokupnog prostora Nacionalnog parka. Time će se Uprava i baviti a ne, kako zaključuju, ličnim interesima. Sa druge strane poručuju da će do ispunjenja zahtjeva nastaviti sa protestima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније