Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.V. ]

16. 04. 2023. 14:05 >> 17:19
9

NOVI PREDSJEDNIK PRISUSTVOVAO LITURGIJI

Mitropolit Joanikije čestitao Milatoviću: Vjerujem da ćete dužnost obavljati na radost svih građana Crne Gore

Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije u podgoričkom Sabornom hramu izjavio je da slava Vaskrsenja Hristovoga prožima dane i godine i vjekove i vječnost. 

"Vaskrsenje Hristovo jeste događaj koji se dogodio u davnoj prošlosti, ali njega vrijeme ne može obuhvatiti. Slava Vaskrsenja Hristovoga prožima dane i godine, i vjekove i vječnost. Ovo je nebozemna radost, anđeli na nebesima slave Gospoda zbog Njegove žrtve, zbog Njegovih stradanja koje je primio radi spasenja roda ljudskoga, a svi mi ostali slavimo ga zbog Njegove pobjede nad smrću. Veoma mi je drago što vas vidim ovdje danas sve zajedno, odrasle i djecu, ljude i žene, i što smo svi danas jednim ustima, jednim srcem pjevali u slavu Vaskrsenja Hristovoga”, kazao je danas, na Vaskrs, mitropolit crnogorsko-primorski gospodin Joanikije u obraćanju u Sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, gdje je služio Vaskršnju liturgiju. 

Centralnoj svečanoj Vaskršnjoj liturgiji prisustvovali su i novoizabrani predsjednik Crne Gore, Jakov Milatović sa porodicom, kao i novoizabrana predsjednica Skupštine Glavnog grada, Jelena Borovinić – Bojović sa porodicom.

Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije rekao je "neka je svima srećan i blagosloven ovaj veliki praznik Vaskrsenja Hristovoga".

"To jeste događaj koji se dogodio u davnoj prošlosti, ali njega vrijeme ne može obuhvatiti, slava Vaskrsenja Hristovoga prožima dane i godine i vjekove i vječnost. Ovo je nebozemna radost, anđeli na nebesima slave Gospoda zbog njegove žrtve, zbog njegovih stradanja koje je primio radi spasenja roda ljudskoga, a svi mi ostali slavimo ga zbog njegove pobjede nad smrću. Njegovo  askrsenje je takvo da nas je On učinio saučesnicima i sudionicima svoga Vaskrsenja, zato je ova radost nova stvarnost, nova realnost u kojoj živi Crkva Božija kroz sva vremena. Naš veliki pjesnik Lovćenski Tajnovidac Petar II Petrović Njegoš završava Luču mikrokozma u slavu Vaskrsenja Hristovoga: Voskresenjem smrt si porazio, nebo tvojom hvalom odjekuje, zemlja slavi svoga spasitelja", kazao je mitropolit. 

"I veoma mi je drago što vas vidim ovdje danas sve zajedno, odrasle i djecu, i ljude i žene, i što smo svi danas jednim ustima, jednim srcem pjevali u slavu Vaskrsenja Hristovoga. Posebno želim da pozdravim novoizabranog predsjednika Crne Gore gospodina Jakova Milatovića. Hvala Vam, gospodine predsjedniče, što ste danas došli da na ovaj sveti praznik podijelite radost sa svojim narodom. Mi Vam čestitamo na novoj funkciji, ali prije svega, pošto sam Vas vidio danas ovdje sam Vašom suprugom i sa Vašom dječicom, želim Vam ličnu i porodičnu sreću. Neka Gospod blagoslovi Vaš dom zdravljem i napretkom i svim dobrima. Isto tako Vam želimo da novu dužnost koji ste primili, visoku i odgovornu, obavljate uspješno kao što ste i sve dosadašnje dužnosti kojih ste se prihvatali obavljali veoma uspješno i pošteno na radost svih građana Crne Gore, cijelog naroda kome najviše treba pravde, sloge, mira i rada. Daće Bog", poručio je mitropolit Joanikije. 

On je izrazio nadu da će Milatović imati veliku podršku od naroda za sva "vaša čestita i korisna pregnuća koja ćete činiti".

"A pošto ste danas došli ovdje na ovu radost, nadam se i da će Vas radost ovoga praznika pratiti u sve dane života Vašega", kazao je mitropolit Joanikije.

 

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније