Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

М.М.

10. 04. 2023. 11:46 >> 11:48

UPRAVA ZA GAZDOVANjE ŠUMAMA I LOVIŠTIMA

U prvom kvartalu ostvaren prihod od 14 miliona eura

Uprava za gazdovanje šumama i lovištima saopštili su da planirani realni i potpisani trenutni prihod već sada iznosi oko 14 miliona eura, što predstavlja rekordni poslovni rezultat, koji je Uprava ikad ostvarila.

Kako su saopštili, na nedavno raspisanom Javnom pozivu 1 za davanje šuma na korišćenje prodajom drveta u dubećem stanju, za 2023. godinu, Uprava za gazdovanje šumama i lovištima prodala je oko 60 posto ukupne drvne mase, koja je bila predmet Javnog poziva, a ostvareni prihod po osnovu koncesione i posebne naknade iznosi blizu 9 miliona eura.

"Obzirom da smo iz kraja prethodne godine prenijeli oko 5 miliona eura, za koje su zaduženja urađena u prethodnoj 2022. godini, a čije rate dospijevaju na naplatu u 2023. godini, planirani realni i potpisani trenutni prihod već sada iznosi oko 14 miliona eura, što predstavlja rekordni poslovni rezultat, koji je Uprava ikad ostvarila", ističu u saopštenju.

Kako je istakao VD direktora Uprave za gazdovanje šumama i lovištima, Armin Mujević, činjenica na koju su posebno ponosni jeste da je Uprava za gazdovanje šumama i lovištima napornim, kvalitetnim i odgovornim radom poslije samo tri mjeseca 2023. godine nadmašila planirani prihod za 2023. godinu, koji će do kraja godine iznositi mnogo više.

"Poređenja radi, istaćićemo da je na osnovu Odluke o davanju šuma u državnoj svojini na korišćenje prodajom drveta u dubećem stanju (redovne sječe u 2023. godini), koju je usvojila Vlada Crne Gore, planirano da očekivani minimalni prihodi po ovom osnovu iznose 9.870.299,50 eura, a nakon prvog Javnog poziva već smo nadmašili taj plan", kazali su iz Uprave za gazdovanje šumama i lovištima.

Isitču da je implementacijom Programa gazdovanja šumama za 2023. godinu, planirani prihod u Budžetu projektovan je na 12.292.938 eura, a nakon svega tri mjeseca, on već sada iznosi oko 14 miliona i do kraja godine biće mnogo veći, što predstavlja apsolutni rekord, obzirom da je prethodna 2022. godina u kojoj je prihod iznosio 9.7 miliona eura do sada bila rekordna godina.

"Uprava za gazdovanje šumama i lovištima ponosna je na dosadašnje poslovne rezultate i pokazalo se da zajedničkim i kvalitetnim radom i stručnim znanjem Uprave i naših područnih jedinica, uz nesebičnu podršku resornog ministarstva, ali i Uprave za inspekcijske poslove, Uprave prihoda i carina, Uprave policije i drugih usko vezanih subjekata, možemo ostvariti odlične razultate na svim poljima i rješiti one probleme koji su godinama unazad opterećivali šumarski sektor", poručuju u saopštenju.

Iz Uprave za gazdovanje šumama i lovištima kazali su da u narednom periodu nastavljaju još intenzivnijim tempom, jer žele da kroz odgovorno, održivo, ekološki prihvatljivo i ekonomski isplativo gazdovanje šumama podignu sektor šumarstva na nivo koji zaslužuje i postignu rekordne rezultate koji će biti primjer odgovornog i kvalitetnog poslovanja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније